Sallad är inte bara gott och hälsosamt – det går att variera i det oändliga. Dagens recept är en trevlig måltidssallad med dinkel, spetskål, färska hallon och spröda kikärtor.
Trevlig måltidssallad med dinkel, spetskål, färska hallon och spröda kikärtor
Ingredienser, 4 portioner:
– 4 dl pärldinkel
– 1/2 spetskål
– 2 st avokado
– 125 g färska hallon
– 4 st salladslök, finhackad
– 150 g Earth Control rostade & saltade kikärter
Dressing:
– 4 msk olivolja
– 1/2 rivet citronskal (gärna ekologiskt)
– 1 st citronsaft (gärna ekologisk)
– salt & peppar
Gör så här:
1. Skölj dinkeln och koka efter anvisningarna på förpackningen. Låt den kallna.
2. Skär spetskålen fint och blanda ihop med den kokta dinkeln i en stor skål.
3. Skär avokadon i små tärningar och fördela över salladen tillsammans med färska hallon och finhackad salladslök.
4. Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar och häll den sedan över salladen.
5. Toppa salladen med rostade och saltade kikärter precis innan servering.
Tid för tillagning: 25 min + avkylningstid
Läs mer om hur du kombinerar en god, mättande och näringsrik sallad i 3 steg här, där du dessutom får ett recept på en lätt familjesallad med pasta, sockerärtor, tranbär och basilica.
Recept från Earth Control som du hittar här på Facebook för fler mattips och inspiration!
Text: Anna Lissjanis