Trendigt med maraton i fjällen

Trendigt med maraton i fjällen

Gillar du löpning och löpupplevelser utöver det vanliga? Då ska du spana in Bagheera Fjällmaraton Sälen, trailäventyret som bjuder på en varierande bana i oslagbar natur!

Sista helgen i augusti arrangeras Bagheera Fjällmaraton Sälen. Ett av Sveriges mest snabbväxande motionslopp i fantastisk vacker natur. I år är det fjärde gången loppet arrangeras och närmare 1 500 löpare väntas stå på startlinjen.

Som löpare kan du välja att springa 21 eller 42 kilometer på fjället. Under helgen arrangeras även ett barnlopp och en trailsprint. För att vara ett fjällmaratonlopp är banan förhållandevis flack med mindre än 1 000 höjdmeter på 42 kilometers banan. Var femte kilometer passerar löparna energistationer med ett generöst utbud för att enklare möjliggöra kampen över fjället. Loppet kan du enkelt kombinera med bra boende, uppladdningsbuffé och bankett på Experium – eller varför inte en lugn stund i relaxavdelningen på Experium efter avslutat lopp. 

Vill du förbereda dig inför loppet eller bara uppleva fjällöpning arrangeras även Fjällmaraton Sälens fjälläger den 7-10 juli i Tandådalen. Under våren har du även möjlighet att ta del av FMS löpargrupper, särskilt inriktade mot trail- och fjällöpning i Stockholm, Falun, Avesta och Trollhättan.

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.