Gör dina plättar och våfflor med keso så blir de både proteinrika och goda! De här bananplättarna och kesovåfflorna med hallonchiasylt är både goda och nyttiga. En helt guilt-free ostkaka på keso med en gnutta honung ger massa protein – passar utmärkt både före och efter träning!
En brunchfavorit som får ett riktigt lyft med keso i smeten och en frisk och härlig hallonchiasylt. Mums!
Våfflor
2 dl keso
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
Toppa med hallonchiasylt, keso, hampa- och pumpafrö.
Hallonchiasylt: Blanda 1 dl hallon, 1 msk honung, 1 msk chiafrön.
Gör så här: Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken och keson. Vispa först till en jämn smet och mixa därefter slät. Tillsätt ¾ av det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med resten av smöret före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.
Bananplättar med keso
Med keso blir plättarna lite matigare och extra proteinrika. Passar perfekt som ett mellanmål eller som variation till vanliga plättar och pannkakor.
2 bananer
4 ägg
125 g keso
3 msk smör
Gör så här: Mosa bananerna och rör ihop med ägg och keso till en smet. Klicka ut och grädda plättarna i smör. Servera plättarna med banan, keso och lite agavesirap på toppen.
Ostkaka med keso
Proteinrik mellis som passar utmärkt både före och efter träning! Den kan dessutom varieras i oändlighet både med smaksättningen av kakan och med olika färska toppings.
500 g keso
4 ägg
2 tsk flytande honung
1 krm vaniljpulver
0,75 dl hackad mandel
Smör/olja
Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och honung i en bunke och vispa ihop. Rör ner keso, vaniljpulver och mandel. Smörj en ugnsform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Kakan ska bli fast och ytan ska få färg. Smaksättningen kan varieras med bär, frukt, kanel och t ex kardemumma.