Träningsinspiration från kändisarna

En plats som de flesta vänder sig till för att hitta träningstips och inspiration är kändisvärlden. Här berättar vi hur de tränar för att komma i form.

I flertalet tidningar och på nätet kan man läsa om vad kändisarna äter för att hålla formen samt hur deras träningsregimer inför olika filmroller ser ut. På senare år har det även blivit allt mer förekommande att idrottsstjärnorna går ut och berättar hur deras träning ser ut – vilket har fått många idrottsutövare att lägga om sina träningsprogram och dieter i jakten på att bli lika bra som sina idoler.

Disciplin för att nå toppen

Vem avundas inte Serena Willams tennisarmar eller Cristiano Ronaldos magrutor? Skeptikerna hävdar att dessa muskler till stor del beror på bra gener, medan det i själva verket ligger timmar, dagar och år bakom dessa superkroppar. Det cirkulerade ett tag många rykten om Ronaldos träning, varav ett var att han gjorde 3000 situp om dagen – vilket inte alls var sant. Nog för att det ligger situps bakom hans resultat, men det beror minst lika mycket på diet och mental träning. För att bli en av världens bästa idrottare måste man ha disciplinen och viljan att hela tiden bli bättre. Juventusspelaren, som enligt betting oddsen från Betfair kommer att vinna Serie A med oddsen 1.14, är noga med detaljerna och är väldigt kunnig om diet och hur viktigt det är med återhämtning. Och i hans regim finns det inte rum för att unna sig skräpmat eller hoppa över en träning.

Hans tankar om disciplin delas även av den svenska skiddrottningen Charlotte Kalla. Hon tränar 12 pass i veckan, vilket blir 4-5 timmars träning om dagen, och hennes fokus ligger hela tiden på att bli bättre på skidor. I hennes fall läggs mest tid på kondition och hon räknar med att 97 % av hennes träning består av konditionsträning medan resten är styrka.

Drömkroppen á la Hollywood

Tittar man på de andra superstjärnorna, såsom artister och skådespelare, skulle man nästan kunna tro att allihopa var elitidrottare. Vissa av dem har extrema träningsprogram och kropparna visar definitivt upp det. Slanka supermodeller som Miranda Kerr och Doutzen Kroes är hängivna till pilates och balett, men även styrketräning och konditionsträning i form av hopprep. Tech-modellen Karlie Kloss är ett fan av långdistanslöpning och sprang förra året New York-maraton. Nästan alla stjärnor har också en egen PT som är med och tar fram roliga och tuffa träningsprogram som passar just deras tillvaro.

Man kan bli avundsjuk för mindre när man slår upp mode- eller sportsidorna i en tidning. Visst har dessa personer träning som yrke, samt har mer tid för att träna. Men man kan faktiskt fixa superkroppen trots att man varken är känd eller elitidrottare. Hemligheten är att hitta en balans mellan det dagliga livet och träningen. Genom att hitta en träningsplan som varken tar över eller som ger för lite resultat, och kombinera den med rätt kost och återhämtning, kan man få kroppen man alltid har drömt om. Eller få och få, man får vara beredd att jobba för den. Men, det kommer att vara mödan värt – både fysiskt och mentalt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.