Träna för att spela

Spel har blivit en del av våra liv. Vi spelar i mobilen, på surfplattan och på datorn. Där några föredrar enklare pusselspel vill andra ha ett äventyr som de är med och formar.

Tyvärr kan spelandet ha en negativ inverkan på våra kroppar. Nacke, rygg och axlar kan börja värka av för långa stunder framför en skärm och överlag blir vi på sämre humör ju mer stillasittande vi är. Och ju sämre vårt humör blir, desto sämre går det i spelet.

Lite träning – mer spel

Du behöver inte välja mellan ditt spelande och din träning. Det är två helt olika aktiviteter som är en del av ditt liv. En tumregel är att 45 minuter pulshöjande träning tre gånger i veckan krävs för att vi ska hålla oss friska. Det är sammanlagt 2 timmar och 15 minuter av en vecka som består av 168 timmar. Det finns fortfarande mycket tid till att sitta framför datorn eller teven.

Så tränar och äter du för att maxa din fettförbränning

Som gamer ska du definitivt tänka på din träning eftersom fysisk aktivitet minskar risken för att du får ont i rygg och nacke när du sitter framför datorn. Även professionella pokerspelare ser till att träna flera gånger i veckan för att det hjälper dem att öka koncentrationsförmågan och hantera stress. När vi tränar sänker vi mängden kortisol som utsöndras vid stress och det hjälper spelare att lättare hantera pressade situationer.

Om du ser till att röra på dig minst tre gånger i veckan kan du med gott samvete spela dina favoritspel. Du tar dig an nivåerna med ett helt annat fokus och njuter kanske mer av att spela. Det blir roligare att lägga tid på att hitta nya spel och spelsidor. Det blir en utmaning att hitta de bästa erbjudandena som kan leda till vinst. Freespins, som är gratis spel på spelautomater, finns nämligen i olika varianter. De kan komma med insättningskrav, omsättningskrav eller vara helt utan omsättningskrav. Det innebär att pengarna går direkt till ditt spelkonto vid vinst. Det kan finnas andra villkor, som att dina freespins endast kan användas på ett spel, och det är viktigt att du läser igenom villkor. Har du däremot tur är erbjudandet precis så bra som det låter.

Kom igång med träningen

Människokroppen är gjord för att röra på sig. Den mår bra av att utmanas i styrka och kondition och fördelarna är fler än att kroppen blir starkare och smidigare. Ett vanligt missförstånd är att du måste vara vältränad för att träna, vilket inte stämmer alls. Alla måste börja någonstans och det första du ska göra är att sluta jämföra dig med andra. Du tränar för dig, vare sig det är för att bli starkare, mindre, större eller för att du ska orka koncentrera dig längre. Det är viktigt att hitta en träningsform som du tycker är rolig. Tycker du att det är för dyrt med ett gymkort finns det träningsprogram som kan köras hemma.

Välj att titta på fördelarna med att träna istället för att fokusera på hur tufft det kommer att vara. Du kommer inte att få lika ont i kroppen av att sitta i längre stunder. Du kommer att bli piggare, mindre stressad och kunna koncentrera dig bättre på spelet.

 

 

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.