Trampa igång våren med ett besök på årets största cykelfest

Är du stockholmare, cykelentusiast och redo för att kicka igång årets träningssäsong? Ta en sväng förbi Kistamässan den 16–18 mars och upplev en kavalkad av cykelinspirerade aktiviteter, samtal och utställningar.  

Med över 10 000 besökare förra året blev Svenska Cykelmässan snabbt Sveriges ledande evenemang för cykelintresserade. Nu har turen kommit till huvudstaden. Under tre fullspäckade dagar i mars kommer Kistamässan i Stockholm att fyllas av spännande aktiviteter, talare och profiler. Och schemat är fullspäckat från morgon till kväll – trialuppvisning, ett eget område för barncykling, workshops, seminarier med några av landets största cykelprofiler och välkända utställare är bara några av höjdpunkterna att se fram emot.

Aktiviteter för stora som små

Eldrivna transportmedel är på allas läppar just nu. Även elcykeln. Men de allra flesta vardagspendlare äger fortfarande en vanlig cykel, och det kan vara svårt att hitta tiden för att upptäcka fördelarna med en elcykel. Om du är intresserad av att testa så kan du med fördel göra det på Svenska Cykelmässan. I hallen kommer det att finnas en elcykelbana där flera stora leverantörer finns på plats för att ta emot dig, instruera, informera och framförallt låta dig testa hur det är att cykla med elcykel. Ett perfekt tillfälle att äntligen prova på hur det känns!

Om du är mer intresserad av att höra toppolitiker och experter debattera de hetaste cykelfrågorna så finns det tillfälle även för det. På mässan kommer nämligen representanter från alla åtta riksdagspartierna att få tuffa frågor av en panel med tunga experter inom cykling. Dessutom kommer publiken att kunna vara med att ställa frågor och tycka till.

Inspirationsbyggande

Det finns helt klart mycket att se på mässan, och en av de mest populära utställningsdelarna heter Cykla i Sverige – en plats där man enkelt skaffar inspiration och information inför vårens, sommarens och höstens cykelresor. På plats finns arrangörer, boenden, turistbyråer och cykelentusiaster för att hjälpa dig med alla frågor du har. Det kommer även att hållas ett panelsamtal där representanter för några av landets hetaste cykelregioner berättar om de möjligheter som finns när det gäller vanlig vägcykling och mountainbike.

Joakim Stenberg, VD i Cykelbranschen, är glad över Cykelmässan kommer till Stockholm och ser fram emot att samla Sveriges cykelentusiaster på en och samma plats.

– Vår ambition från start var att samla hela den svenska cykelbranschen och alla som är intresserade av att cykla till en stor, gemensam och årlig mötesplats och det lyckades vi med i Göteborg. Nu kommer vi till Stockholm och vi ser verkligen fram emot att möta cykelentusiaster i huvudstaden, säger han.

Svenska Cykelmässan hålls i Kistamässan mellan den 16–18 mars. För att köpa biljetter och läsa mer om mässans olika aktiviteter, vänligen klicka här. Vill du veta mer? Håll dig uppdaterad genom att följa Svenska Cykelmässan på Facebook och Instagram eller besöka deras hemsida.

6 roliga saker att göra på Cykelmässan:

  • Prova på elcykel i backe.
  • Träffa någon av de över 100 utställarna, ta del av massor av produktnyheter och lär dig allt om hur du förbättrar din cykling.
  • Delta i en workshop och lär dig om hur man till exempel bäst ställer in sin cykel i relation till sin kropp.
  • Hur äter en elitcyklist egentligen inför ett lopp? Och vad behöver man tänka på inför ett köp av elcykel? Frågorna är många, men som tur är finns svaren på några av de seminarier som hålls på mässan.
  • Ställ frågor och gör din röst hörd i den stora paneldebatten, där representanter från alla åtta riksdagspartierna deltar.
  • Inspireras av kända cykelprofiler som bland annat Fredrika Ek och Tomas Gustafson.

 

Text: Mauritz Carlström

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras