Träningskläderna som gör succé i Sverige

Träningskläderna som gör succé i Sverige

Letar du efter färgglada träningskläder som både är snygga och sitter bekvämt under tuffa träningspass? Spana in Lorna Jane, det australiska varumärket som har gjort succé i Sverige.

I dem senaste nummer av SportHälsa har vår träningsexpert Malin Bengtsson visat träningsövningar iförd kläder från Lorna Jane. Responsen har varit mycket positivt och med det sagt passade Malin på att intervjua Helene Bonnivier som är återförsäljare för märket i Sverige.

Hur kom du i kontakt med Lorna Jane?
På mitt gym i Brisbane år 2000 hade LJ en gym Pop-up och jag köpte min första röda sportsbra och blev imponerad av hennes material och funktion. Sedan dess har jag varit en passionerad användare av hennes kläder och alltsedan dess haft i åtanke att föra hennes märke vidare till Sverige då det inte finns något motsvarande i en sådan helhetstänkande hälsofilosofi av kvinnor för kvinnor.

Berätta lite om Lorna Jane?
Lorna Jane har funnits i Australien sedan 1990 och är där det största märket för fitness- och modekläder (Active Wear, Sports Wear, Fitness Wear) för kvinnor i Australien. Lorna Jane gör innovativa, snygga och funktionella kläder av hög kvalitet som kvinnor kan använda i alla delar av sitt aktiva liv, allt från löpning, cykling, och yoga till utomhusträning på olika nivåer. Lorna Jane är mer än bara ett klädesmärke av hög kvalitet, det står även för en livsstil med daglig träning/motion och hälsosam kost. Det grundar sig på LJs filosofi ”Move, Nourish, Believe”, vilket står för: ”Move your body everyday, nourish from inside and out, believe anything is possible”.

Vad är det bästa med Lorna Jane?
Materialet och funktion samt att det inte är massproduktion. Unikt är också att det är designade kläder med 60-100 delar i varje månadskollektion med speciellt tema och färgkombination. Lorna Jane är inte bara är ett klädesmärke med hög kvalité för kvinnor i alla åldrar, utan det är även en hel livsstil som grundar sig på filosofin ”Move, Nourish, Believe”.

Hur länge har Lorna Jane funnits i Sverige?
Vi lanserade för första gången i Sverige på ”Allt för hälsan-mässan” i november 2012 i Älvsjö. Därefter öppnade vi en webbshop i december 2012 och i februari 2013 öppnades en webbkombinerad butik i Bollnäs. Vår första Pop- up Store öppnades i Mood-gallerian, Stockholm, i juli 2013 och i slutet på augusti samma år öppnades den första butiken i Europa i Täby C. Vi har även öppnat en butik i Signalfabriken i år.

Var kan man köpa kläder från Lorna Jane?
Lorna Jane har idag över 160 butiker runtom i världen, främst i Australien men finns nu även i Kalifornien-USA, Dubai och Syd Afrika. I Europa, Sverige finns vi i Täby C, Signalfabriken, Mood-gallerian Stockholm, Bollnäs, Hälsostudion Gävle. Hemsida www.lornajane.se

Text: Malin Bengtsson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.