Träna inför Sveriges största triathlon – gratis träningskvällar med Vattenfall

Träna inför Sveriges största triathlon – gratis träningskvällar med Vattenfall

Har du som många andra fastnat för triathlon? Då är Vattenfall World Triathlon Stockholm och deras förberedande träningskvällar något för dig!

Vattenfall World Triathlon Stockholm firar 5 år – berätta lite om loppet!
Vattenfall World Triathlon Stockholm är en del av världscupen i triathlon, och även Sveriges största triathlontävling för motionärer. Banan är unik med simning i Riddarfjärden, cykling inne i city, löpning i Gamla stan och målgång på Slottsbacken. Vattenfall har varit titelsponsor till tävlingen i 4 år, och de senaste 2 åren har motionärstävlingen varit utsåld med över 4000 deltagande motionärer, vilket också är absolut maxantal med tanke på banan. Triathlon har gjort en rekordsnabb utveckling ifrån marginalidrott på 1970-talet, till en olympisk- och internationell toppidrott med professionella utövare och entusiastiska motionärer över hela världen. I Sverige går man så långt att man säger att triathlon är den nya Svenska folksporten. Som titelsponsor vill Vattenfall vara med och bidra till att triathlon-motionärer över hela Sverige ska få någonting alldeles extra den här sommaren. 

Ni kommer erbjuda öppna träningskvällar inför årets lopp. Vad innebär det?
Som tidigare år kommer det att anordnas gratis träningskvällar för motionärer vid Sjöhistoriska Muséet i Stockholm ett antal tisdagskvällar före den stora tävlingen den 2-3 juni. Mer info om dessa finns på https://stockholm.triathlon.org/try_triathlon_traeningskvaellar/

På träningskvällarna får deltagarna genomföra ett mini-triathlon med alla momenten simning i Djurgårdsbrunnskanalen, cykling och löpning på Gärdet, och givetvis växlingsträning. Vi har experter på plats som guidar deltagarna genom de olika momenten. Dessutom finns tävlingens sponsorer på plats med unika erbjudanden på olika produkter till deltagarna. I år kommer Vattenfall att bredda denna satsning, och även erbjuda den här typen av gratis träningskväll i Uppsala den 16/6, Umeå den 21/7 och Malmö den 4/8. Det är ett lekfullt och mycket uppskattat sätt för både nybörjare och erfarna inom sporten att få tips och råd inför stundande triathlontävlingar.

sites/default/files/vattenfall .jpg

Kan vem som helst vara med eller måste man vara på en viss träningsnivå?
Nej, vem som helst kan vara med. Intresset för triathlon har ökat explosionsartat i Sverige de senaste 5 åren. Av alla motionärer som startade i Vattenfall World Triathlon Stockholm 2015, var 40 % nybörjare. Det finns dessutom flera olika distanser att tävla i som kortdistans (supersprint och sprint), Olympisk distans eller en sträcka i ett lag.

Den 7 juni kommer ni även lansera en digital plattform, vad innebär den?
Vi har kunnat konstatera att en stor del av alla Svenska triathlonmotionärer tränar ensamma, och det finns ett behov av en plattform där triathleter över hela Sverige kan interagera med varandra. Det mest naturliga är förmodligen att gå med i en triathlonklubb, och även här ser vi en explosion av klubbar de senaste åren. För att alla triathleter i Sverige ska känna att det finns ett gemensamt Community där man kan få tips och råd, hjälp med att hitta en klubb, ställa frågor till en expert och få unika erbjudanden, startar Vattenfall nu Communityt www.laddafortriathlon.se den 7 juni. Sajten kommer allt eftersom att fyllas på med innehåll som är relevant för Svenska triathlonmotionärer. Det blir en naturlig mötesplats för inspiration, samvaro och uppladdning inför träning och tävling.

Sist men inte minst, var läser man mer om de öppna träningskvällarna om man är intresserad av att delta?
Mer info finns på Stockholm Triathlon webbplats; https://stockholm.triathlon.org/

Följ SportHälsa på sociala medier 
Facebook
Instagram

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.