Träna effektivt och skonsamt med rullskidor

Träna effektivt och skonsamt med rullskidor

Letar du efter ett par bra rullskidor som ger samma känsla som att stå på ett par vanliga längdskidor? Då ska du spana in Nordic Motion, den nya generationen rullskidor som ger både effektiv och skonsam träning.

Vid en första anblick ser Nordic Motion ut som ett par vanliga rullskidor. Men när de väl sitter på plats är känslan något helt annat. Tänk dig samma känsla som du fick av längdskidåkning som du växte upp med – skidor man gick på tur med. Nordic Motion är en vidareutveckling av dagens rullskida, som med en trögare rullning ger en stabil, trygg och behaglig träningsform stora delar av året.

Effektiv träningsform
Med Nordic Motions åkstil använder du nästan dubbelt så mycket av kroppens muskler som du gör vid löpning. Detta eftersom du använder både armar och ben för att ta dig framåt. Något som även gör att både den totala konditionseffekten och förbränningen blir mycket högre per tillryggalagd meter. 

– Stavanvändningen med Nordic Motion aktiverar överkroppens muskulatur och hela kroppens naturliga rörelsemönster. Detta är ett steg i att förebygga problem i rygg, armar och nacke, säger Johanna Bergman, idrottsfysiolog och tidigare fystränare för FC Rosengårds damlag, och fortsätter:

– En utmärkt träning för alla som har ett stillasittande arbete. 

Rullskidcenter har länge väntat på denna specialutvecklade rullskida som inte bara är till för stakning. 

– Vi har sedan några år tillbaka sett en ökande skara kunder som söker det traditionella rörelsemönstret, vissa för ren motion och andra för rehab, säger Patrik Nilsson grundare av Rullskidcenter.

Nordic Motion är alltså en träningsform för såväl ensamvargar som för flockdjur, för den som söker en härlig motionsform eller den som vill ta en tur med matsäck på ryggen. Ett härligt sätt att kombinera skidkänsla, sommar och natur.

Mer information: nordic-motion.com
Återförsäljare: rullskidcenter.se, 0418-48 81 00

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.