Topp 10: Här är Stockholms bästa barnparker

Topp 10: Här är Stockholms bästa barnparker

Aktivera hela familjen under semestern! Stockholm erbjuder ett flertal barnvänliga parker för aktiva sommardagar. Här är topp 10 på Stockholms bästa barnparker.

Det är det stora utbudet i Stockholmsparkerna som lockar. Här finns alltifrån skejtpark, studsmattor, gräsytor till gungor. Nannynu!:s barnvakt Hanna vars barnvaktsbarn i åldrarna tre och fem år, har Vasaparken som sin favorit.

– Det är det stora utbudet, det finns så himla mycket att göra där. De kan hoppa studsmatta, vara i sandlådan, cykla och massa annat. Treåringen tycker det är särskild kul att gunga medan femåringen gillar lite mer vilda grejer – exempelvis åka den höga rutschkanan. Det gäller däremot att ha stenkoll på barnen när man är där med dem. Det är väldigt höga höjder som de kan ramla ner och slå sig på, så jag skulle kanske inte åka dit med en hel klass. Men har man bara något eller några barn så går det jättebra så länge man har koll.  

Men även Humlegården är en favorit hos många.

– Det finns så mycket att hitta på. Sexåringen älskar parkleken, åttaåringen gillar fotbollsplanen och skejtparken medan elvaåringen tycker om att bara sitta i gräset. På vintern finns det dessutom en bra pulkabacke. I skejtbanan gäller det dock att ha koll då många av de stora barnen inte alltid ser de mindre, säger barnvakten Linnea som passar barn i åldrarna sex, åtta och 11 år.

Stockholms populäraste barnparker
1. Vasaparken
2. Humlegården
3. Tessinparken
4. Rålandshovsparken
5. Kronobergsparken
6. Ladugårdsgärdet
7. Observatorielunden
8. Högalidsparken
9. Vitabergsparken
10. Rosendal

Vasaparken och Humlegården fick överlägset flest röster, därefter var det tajt mellan parkerna innanför tullarna (plats 3-10). Utanför tullarna hittar vi bland annat Judarskogen i Bromma, Isslingeparken på Lidingö, Farsta slott, Aspöparken i Enskede, Pampas i Solna och Rinkebyskogen i Täby/Danderyd. Förutom särskilda parker svarade många barnvakter ”att barnen gärna stannar kvar på skolgården och leker med mig”, ”alla parker med gungor i” och ”åka till Skansen”.

Populäraste parkerna baserat på var barnen bor (i innerstaden).

Östermalm
1. Humlegården
2. Tessinparken
3. Ladugårdsgärdet

Kungsholmen
1. Rålandshovsparken
2. Kronobergsparken
3. Vasaparken

Södermalm
1. Högalidsparken
2. Vitabergsparken
3. ”Skolgården”

Vasastan
1. Vasaparken
2. Observatorielunden
3. Humlegården

Nannynu! har frågat samtliga av sina barnvakter (drygt 720 stycken) om vilka favoritparker barnen har som de barnvaktar. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Vasaparken och Humlegården är de två klart mest populära parkerna dit barnvakterna tar med barnen på väg hem från förskolan/skolan.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.