Tonfiskbiffar – dagens snabba recept

Tonfiskbiffar - dagens snabba recept

En burk tonfisk blir inte roligare än du gör den. Här visar vi ett enkelt och snabbfixat sätt att piffa upp konserburksfisken till goda tonfiskbiffar.

Konservmat är typiskt bra att ha hemma till dagar då du inte hinner eller orka handla färskvaror till middagen. Mat som kan verka tråkig, men som går att skoja till hur mycket som helst med lite fantasi. Dagens snabblagade middagstips är tonfiskbiffar som både smakar gott och innehåller massor av nyttigheter. 

tonfiskbiff2 - tonfiskbiffar

Tonfiskbiffar

Ingredienser, ca 2 portioner:

– 1 burk tonfisk i vatten eller olja

– 2 ägg

– 2 msk chiafrön

– örtsalt & peppar

– 1-2 tsk pesto eller annan smaksättning

– smör/kokosolja/olivolja till stekning

 

Gör så här:

1. Blanda ihop alla ingredienser utom stekfettet. Låt stå att svälla ett par minuter.

2. Forma till biffar och stek ett par minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna.

3. Servera med någon god sås, pasta, ris, grönsaker eller varför inte i pita- eller hamburgerbröd för att festa till det? Extra bra om du har barn som inte gillar fisk eller att testa nya maträtter. Många av oss äter även med ögat!

Text, recept och foton: Anna Lissjanis

 

Appropå mat vill vi passa på att bjuda in till vårt gratis läsarevent på tema socker kopplat till hälsa 21 mars kl 18-20.30 på Salming Concept Store i Stockholm. Läs mer här. Varmt välkommen!

 

Följ gärna SportHälsa på Facebook och Instagram (@sporthalsa) för daglig inpiration på tema träning, hälsa och skönhet.

Tonfiskbiffar - dagens snabba recept
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Tonfiskbiffar - dagens snabba recept

Måltid Middag
Tag biffar tonfisk, recept tonfisk, recept tonfisk på burk, tonfisk, tonfiskbiffar, tonfiskrecept
Specialkost Glutenfritt
KCAL/Portion 200-399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.