En burk tonfisk blir inte roligare än du gör den. Här visar vi ett enkelt och snabbfixat sätt att piffa upp konserburksfisken till goda tonfiskbiffar.
Konservmat är typiskt bra att ha hemma till dagar då du inte hinner eller orka handla färskvaror till middagen. Mat som kan verka tråkig, men som går att skoja till hur mycket som helst med lite fantasi. Dagens snabblagade middagstips är tonfiskbiffar som både smakar gott och innehåller massor av nyttigheter.
Tonfiskbiffar
Ingredienser, ca 2 portioner:
– 1 burk tonfisk i vatten eller olja
– 2 ägg
– 2 msk chiafrön
– örtsalt & peppar
– 1-2 tsk pesto eller annan smaksättning
– smör/kokosolja/olivolja till stekning
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser utom stekfettet. Låt stå att svälla ett par minuter.
2. Forma till biffar och stek ett par minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna.
3. Servera med någon god sås, pasta, ris, grönsaker eller varför inte i pita- eller hamburgerbröd för att festa till det? Extra bra om du har barn som inte gillar fisk eller att testa nya maträtter. Många av oss äter även med ögat!
Text, recept och foton: Anna Lissjanis
Appropå mat vill vi passa på att bjuda in till vårt gratis läsarevent på tema socker kopplat till hälsa 21 mars kl 18-20.30 på Salming Concept Store i Stockholm. Läs mer här. Varmt välkommen!
Följ gärna SportHälsa på Facebook och Instagram (@sporthalsa) för daglig inpiration på tema träning, hälsa och skönhet.