Tjejerna som njuter av utsikten från den italienska cykelsitsen

Tjejerna som njuter av utsikten från den italienska cykelsitsen

Kort efter att elitcyklisten Susanne Ljungskog la ner karriären till följd av en blodsjukdom gör satsningen Team Sky Blue succé med sina livsnjutarresor för kvinnor mellan 17 och 71 år.

TEAM SKY BLUE

Ett nätverk för kvinnor som älskar cykling, italiensk mat och att umgås. Drivs av Zeta & Susanne Ljungskog – tvåfaldig världsmästare och bragdguldinna.

Vill du veta mer om Team Sky Blue: www.teamskyblue.se

Inspiration & matglädje: Zeta.nu
Facebook/Zeta.nu Instagram/Zeta.nu 

Team Sky Blue är ett kvinnligt nätverk där välbefinnandet ligger i fokus. Tillsammans cyklar de och avnjuter italiensk mat tillsammans. Två gånger om året lyfter flyget till ett av de främsta cykelländerna, med ett trettiotal Sky Blue-kvinnor ombord. För ett par veckor sedan var destinationen Gardasjön.

– Vi åker hit varje höst, men på våren hittar vi på något nytt. Nästa år blir det Toscana, säger Susanne Ljungskog.


Cyklarna hyr de på plats och sedan nju- ter de av hotellvistelse med cykelåkning i natursköna, böljande landskap. Hotellen de bor på har cykelguider som visar regi- onens bästa stråk. Livsnjutare som de är är det inte tal om något tävlingsåk, utan man väljer grupp efter nivå. Fyra finns det att välja på, med en ledare i varje. Alla kvinnor ska kunna njuta till max, det är inte kul att vara den som får kämpa för att hålla sig med i klungan. Eller tvärtom heller för den delen.

– Vi brukar åka ut vid nio på morgonen och var hemma mot eftermiddagen. Men vi spenderar en stor del av dagen på mysiga kaféer. Det är väldigt uppskattat och vi blir som en enda stor familj och ett nätverk att räkna med. Alla är så goa och sociala och vi har så mycket gemensamt att prata om.

Susanne Ljungskog var professionell cyklist fram tills 2010 då hon avslutade karriären på grund av hemokromatos. Järnet i kroppen lagras och hon måste tappa sig på blod för att få ut det ur kroppen. I början en halvliter blod en gång i veckan men numera räcker det med en gång per år. Inget som påverkar henne längre.

Till vardags jobbar hon på Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta och kombinerar även den biten i cykelgruppen. De åker ut till Italiens olika olivoljeproducenter och tar del av deras utbud.

Efter sin elitcykelkarriär jobbade Susanne som hudterapeut på Sturebadet men när hon väntade sin dotter och under den mammaledighet som påföljde tänkte hon till och insåg att hon vill jobba med motion och få andra att känna glädjen i den.

− Jag kom i kontakt med vd:n på Zeta och det visade sig att vi båda brinner för både mat och cykling. Då bestämde vi oss

för att göra något tillsammans. I januari 2014 grundades Team Sky Blue – med namn efter Medelhavets ljusblå celestefärg.


Team Sky Blue finns nu i åtta olika städer Sverige över och cyklar tillsammans under vår, sommar och tidig höst.

– Jag njuter verkligen av att se alla trivas ihop och finna varandra. Det är en enorm gemenskap. Första kvällen på resan brukar alla hålla en kort presentation så vi får ett hum om vilka vi är.

Kvinnornas respektive märker hur gott dessa resor gör för själen och har länge varit lite sugna på att ta del av det hela. Planer finns på att nästa höst arrangera en extra höstresa då även män är välkomna.

Text: Julia Kimell
Foto: Team Sky Blue

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.