Tjej- och Kortvasan höjer anmälningstaket

Tjej- och Kortvasan höjer anmälningstaket

Intresset för att åka långlopp är kanske större än någonsin och därför höjer nu Vasaloppsarrangörerna gränsen för hur många som får en startplats i Tjejvasan och Kortvasan, båda 30 km med start i Oxberg.

Vasaloppet 2012 blev fulltecknat redan i maj, och anmälningsintresset till övriga lopp i Vasaloppets vintervecka 2012 har hållit i sig i sommar. Anmälningarna har fullkomligt strömmat in. Redan är över 36.000 förväntansfulla skidåkare anmälda, vilket är en ökning med hela 61 procent jämfört med samma tidpunkt för två år sedan. Flera lopp är faktiskt redan halvfyllda, trots ett nytt arrangörsbeslut om att ta emot fler deltagare.

Tre av vinterveckans nio lopp i VasaloppsArenan blev i vintras helt fulltecknade, nämligen Vasaloppet, TjejVasan och StafettVasan. 

Anmälningsökningen inför vinterveckan 2012 ligger på 30 procent jämfört med samma tidpunkt ifjol, och hela 61 procent jämfört med för två år sedan! 

En nyhet är att anmälningstaken för TjejVasan och KortVasan nu höjs från 8.800 till 10.000. Redan är över 5.000 deltagare anmälda till TjejVasan och nästan lika många i KortVasan. 
– Ja, vi har sett att intresset för att åka dessa lopp är så fantastiskt stort att vi beslutat ta emot något fler deltagare i vinter. Det går bra eftersom vi kommer att förlänga startproceduren på eftermiddagen med cirka 30 minuter och stänger målet lite senare, berättar Tommy Höglund som är Vasaloppets sportchef. 

Både TjejVasan och KortVasan är 30 kilometer och startar i Oxberg. TjejVasan äger rum lördag den 25 februari 2012 och KortVasan (då både killar och tjejer får åka) körs dagen innan, alltså fredag den 24 februari 2012.

Även den populära StafettVasan för femmannalag från Sälen till Mora är redan mer än halvfull, vilket innebär att över 600 av de 1.200 platserna är bokade. Detta anmälningstak har inte höjts.

Den som vill åka hela Vasaloppsdistansen på 90 kilometer, och inte hann anmäla sig till Vasaloppet, gör detta under någon av Öppet Spårs två dagar och redan är nästan 6.000 Öppet Spår-åkare anmälda.

Tabell, statistik:
https://www.vasaloppet.se/wps/wcm/connect/se/vasaloppet/start/nyheter_o_reportage/senaste_nytt/nyhet_tjejvasan_och_kortvasan_tillats_110906

Vasaloppets vintervecka 2012:
Fredag 24 feb:
 KortVasan, 30 km. Startplats Oxberg.
Lördag 25 feb: TjejVasan, 30 km Startplats Oxberg.
Söndag 26 feb: UngdomsVasan, 3/5/7/9 km. Startplats Hemus.
Söndag 26 feb: Öppet Spår, 90 km. Startplats Sälen.
Måndag 27 feb: Öppet Spår, 90 km. Startplats Sälen.
Tisdag 28 feb: HalvVasan, 45 km. Startplats Oxberg.
Fredag 2 mars: SkejtVasan, 30/45 km. Startplats Oxberg.
Fredag 2 mars: StafettVasan 9 km – 24 km. Startplats Sälen.
Söndag 4 mars: Vasaloppet, 90 km (FULLT). Startplats Sälen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.