Titti Schultz: ”Träningen är en förutsättning för karriären”

titti schultz

Titti Schultz en välbekant röst i morgonradion för många av oss. Och förutom radio varvar hon med uppdrag för TV4 Nyhetsmorgon, som moderator och talare. Så hur orkar hon med allt? Svaret är – träning! I vår intervju får vi ta del av hennes tankar kring träning och hur det påverkar hennes prestation och ork på jobbet.

titti schultzHur kom det sig att du började träna regelbundet?
– Det har gått upp för mig mer och mer att det är det bästa botemedlet mot stress. Jag får också bättre självförtroende av att känna mig stark. Jag är egentligen inte en träningsperson men ändå jag tränar två till fyra gånger i veckan.

Många har problem med att få i hop vardagslogistiken. Hur gör du för att ta dig tid till träning?
– Jag bokar in träning i kalendern som vilket möte som helst och så går jag dit. Punkt slut. Det är enda sättet för att få det gjort. På helgen tränar jag det första jag gör när jag vaknar, ut på en runda och några styrkeövningar när jag är hemma igen. Om jag inte drar ut på morgonen när jag är ledig så blir det inte av alls den dagen. Där har jag ingen som helst självdisciplin, utom det där fönstret på morgonen – då sticker jag ut!

Hur mycket tror du att träningen har påverkat dig i jobbet?
– Jag blir mycket bättre på jobbet av min träning! Mindre stressad, jag sover alltid för lite eftersom jag jobbar så tidiga morgnar och aldrig kommer i säng i tid. Det har jag aldrig lyckats få ordning på. Träningen gör mig piggare och gladare! Det kan kännas hur segt som helst att gå dit när jag är trött och mosig efter jobbet men när jag väl är där och när det är klart, då är det högsta vinsten varje gång.

Vad tror du händer om du inte skulle träna?
– Jag börjar gå sönder direkt när jag slutar träna. Knäna strejkar, nacken låser sig och jag blir trött i ryggen.

Tittis bästa tips: Hitta en bra träningskompis!

Sedan 5 år tillbaka har Titti tränat tillsammans med Lovisa ”Lofsan” Sandström som är personlig tränare. Det är ett jättebra sätt att få till träningen och inte komma med ursäkter för sig själv. Titti berättar att hon har kommit in med både skadade handleder och fingrar men att Lofsan alltid hittar lösningar för att få till träningen ändå.

– Att veta att hon väntar på mig på gymmet, år efter år. Alltid varierar träningen så det känns nytt och kul. Det är helt ovärderligt, säger Titti Schultz.

titti schultzHär kan du läsa mer om fantastiska Titti Schultz.

Text: Alice Kleiva
Foto: Pressbilder

1 Comment

    Lämna Ett Svar

    Din e-postadress kommer inte att publiceras.