Titta på serier ihop och bli lyckligare? 5 tips på spännande serier

netflix

Vill du börja kika på en ny serie ikväll med din kärlek eller vän? Do it! Enligt studien “Journal of Social and Personal Relationships” är det bra att dela mediavanor ihop med den du tycker om – som att titta på serier, läsa böcker eller se på film ihop. Det bidrar till mer närhet och kan öka det ömsesidiga beroendet av varandra. 

5 grymma serier att följa ihop – och bli lite lyckligare

Strangers Things, 9.0 IMDb
Denna serie utspelar sig i Indiana på 1980-talet där man får följa Will, Dustin, Mike och Lucas som är bästa vänner. Will försvinner spårlöst en kväll när han cyklar hem och ingen vet varför eller vart han kan vara. Efter Wills försvinnande träffar killarna på en flicka vid namn Eleven som har rymt från ett laboratorium. Och det visar sig att hon har övernaturliga krafter. Tillsammans gör de allt för att hitta Will igen.

Mindhunter, 8.8 IMDb
Det är en kriminaldrama-serie som utspelar sig på 1970-talet i America. Serien handlar om två FBI agenter, Holden Ford och Bill Tench som gör en studie i hur seriemördare tänker. För att förstå hur ett mord begåtts måste de också förstå hur en seriemördares hjärna fungerar. De intervjuar landets värsta seriemördare, men saker och ting går inte alltid som väntat.

Dark, 8.7 IMDb
Gillar du serier som Stringer Things, är Dark en serie att starkt rekommendera. Denna serie utspelar sig i den tyska staden Winden, där skådespelarna lika så talar det tyska språket. Men det hindrar inte från att vara en serie som du garanterat kommer fastna i redan efter första avsnittet. Barn försvinner titt som tätt och detta mellan åren 1953, 1986 och 2019 – men ingen kan förstå hur eller varför.

The Fall, 8.2 IMDb
Detta är en riktigt spännande kriminal-serie som finns i tre säsonger. Jamie Dornan, mannen som spelar Christian Grey i  i Fifthy Shades, spelar här kvinnomördaren som härjar i lilla staden Belfast. Han är den så kallade ”Belfast-stryparen” Paul Spector som sätter skräck i hela staden. Kriminalinspektör Stella Gibson, den feministiska ikonen – gör allt i sin makt för att lyckas sätta dit han.

The Sinner, 8.0 IMDb
Serien handlar om den unga mamman Cora Tannetti som spelas av Jessica Biel. Hon och hennes familj åker till stranden där hon helt okontrollerat hoppar på en man och dödar han inför alla familjer och småbarn som också befinner sig på stranden. Alla vet att det var hon som dödade han, men ingen vet varför – inte ens hon själv.

Skribent: Sara Petrovic

SparaSpara

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras