Tips inför Vätternrundan – kläder

Tips inför Vätternrundan – kläder

För att klara av en utmaning som Vätternrundan på bästa sätt handlar inte enbart om att vara vältränad. En annan viktig faktor är vad du har på dig.

Världens största motionscykellopp Vätternrundan är närmar sig med stormsteg.

300 kilometer runt sjön Vättern ställer stora krav på de många deltagarna som årligen samlas vid denna cykelfest. Men Vätternrundan är ett långt lopp, vilket gör att det finns mycket att tänka på. Framförallt vad gäller kläder. Eftersom loppet är så pass långt kan vädret hinna ändras flera gånger under loppet, vilket kräver förberedelse och bra utrustning.

– Viktigast i cykelgarderoben är helt klart cykelbyxan. Det är också värt att lägga lite extra kärlek i valet av byxa och pad för att få optimal komfort. Även cykeltröja med ryggfickor, arm och benvärmare samt rainbooties vid kyla eller regn är bra att ha. Regnjacka är såklart ett bra alternativ vid regniga förhållanden, säger Malin Andersson, marknadskoordinator på Craft.

Craft har tagit fram en unik kollektion för att ge optimal komfort, behålla en behaglig kroppstemperatur och främja prestationen på cykeln. Några av deras intressantaste produkter inför Vätternrundan är dessa:

Glow Bib Shorts
Glow Bib Shorts cykelbyxor är designade för dig som tränar hårt och ofta och som tycker om att synas när du rullar fram i högt tempo. Byxan har reflekterande detaljer som gör dig extra synlig. Den ger bra muskelstöd och effektiv fukttransport medan den ergonomiska designen ser till att cykelbyxorna sitter optimalt i all positioner på cykeln.

sites/default/files/shorts.png

Glow Jersey
Glow Jersey är en cykeltröja för dig som tränar hårt och vill ha det bästa. Tröjan har reflekterande detaljer på bröstet och ryggen vilket gör dig extra synlig. Materialet har god stretch och ger en mycket effektiv fukttransport samt kyleffekt för att optimera din prestation. 

sites/default/files/Glow tröja.png

Leg warmer
Dessa benvärmare från Craft är vind- och vattenavvisande med borstad insida och ergonomisk passform. Silikon upptill håller benvärmarna på plats under hela loppet.

sites/default/files/leg warmer.png

Arm warmer
Armvärmare med borstad insida som värmer armarna i kyliga förhållanden. Silikon upptill som håller armvärmarna på plats. Ergonomisk passform med hög komfort. 

sites/default/files/arm warmer.png

Läs mer om bra produkter från Craft inför Vätternrundan på www.craftsportswear.com

LÄS ÄVEN
► Cykla Vätternrundan under 10 timmar
► Abonnera på en cykel
► Träna inför triathlon: Cykling
► Intresset för träningsresor ökar
► Fem skäl att börja mountainbika!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.