Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka

Terrordåd i centrala Stockholm. En fredagseftermiddag då många slutar tidigare på jobbet för att shoppa passar de på att köra en lastbil i full fart, rakt in i folkmassorna vid Åhlens City. Attackera oskyldiga människor. Vad är det som händer i världen? Terrordåd är tyvärr inget nytt, men när det kommer så nära skakar det om Stockholmarna ett annat sätt. Blir mer verkligt. Ger insikt och förminskar allt utom det viktigaste i livet. Kärleken.

Hela redaktionen på SportHälsa stannade upp för att bevakade hur allt utvecklade sig på nyheterna. Hur T-banan, bussar och pendeltåg stängdes av, läsa om skadade och döda, skottlossningar och varningar för att gå utanför dörren. Vi fick sms, skickade sms, skrev på Facebook att vi var ok och kollade så att alla nära och kära i stan var i säkerhet.

Terrordåd och andra katastrofer är fruktansvärda, men mitt i det hemska förenas människor på ett fint sätt. På kontoret släppte vi alla uppgifter och pratade för att lugna varandra istället. Människor öppnade sina hem för att ta emot de som inte kunde ta sig hem. Och när jag väl vågade mig utanför redaktionens trygga lokal för att cykla hem möttes jag av tusentals människor som vandrade genom stan. Alla vänliga och hjälpsamma då jag frågade om läget i stan. Alla med samma mål – att komma hem i säkert till det som betyder mest av allt.

Trygghet och kärlek. I kris blir det så tydligt vad som är viktigast i livet. Hur vi människor tar hand om varandra när det verkligen gäller och att kärleken alltid vinner över hatet. Att vi är starka tillsammans.

Idag ligger ett grått täcke över Stockholm, som för att sympatisera, sörja. Idag tänker vi extra mycket på dig som drabbats av attentatet på ett eller annat sätt. Ta hand om dig och dina nära ♥

/Anna Lissjanis, chefredaktör SportHälsa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.