The House Fitness – nytt koncept med glädje som drivkraft

house of fitness

Det finns tillräckligt med måsten i vår vardag. Låt inte din träning vara ytterligare ett, utan hitta rörelse att längta efter – kanske något av passen från The House Fitness?

– Jag tror på eufori! Att må bra och ha roligt. Så att sprida glädje var min vision när The House Fitness skapades, säger Ingela Arrbrant och ögonen lyser.

Ingela Arrbrant har alltid dansat och fick bland annat utnämnelsen ”Årets dansare” 1999, efter avslutad yrkesutbildning till professionell dansare/musikalartist. Vid sidan av jobbet som koreograf/dansare växte det successivt fram ett nytt fitnesskoncept. Med erfarenhet från alla år på scenen plockade Ingela Arrbrant med sig det enkla och roliga för att göra något nytt.

– Jag ville ”skrapa på fitnessytan” som så många är trötta på. Göra något nytt med rörelser som är tekniskt riktiga för att inte skada sig, men där alla kan vara med. På våra pass är passion och glädje drivkraften!

The House Fitness

The House Fitness Concept släppte sina första licenser i mars 2017 och sen har utvecklingen gått fort. 9 pass har blivit 10, samtliga inspirerade från dans-, show- och aerobics. Hittills är gymmet Trygga Fitness igång med konceptet bland sin gruppträning och även större kedjor som Actic har köpt in det. Och kölistorna till passen är långa!

Tre av oss från SportHälsa-redaktionen har testat och förstår varför det blivit så populärt. Dels är det lätt att dras med av den glada musiken, vissa pass med annorlunda attiraljer som glitterhattar och trumpinnar. Dels ligger fokus på att ha kul – utan att varje steg eller armrörelse måste följas till punkt och pricka. Koordination och struktur finns vid de olika passen för att ingen ska skada sig, men utöver det kan du ösa på av egen förmåga.

Vi använder vi oss av enkla, DANSINSPIRERANDE steg och förvandlar detta till ett roligt fitnesspass. I och med att vår träningsform innehåller dansinspirerade steg jobbar vi med många muskelgrupper som andra träningsformer inte riktigt kommer åt, vilket gör att vi snabbare och effektivare ser resultat av träningen. En träningsform där vi med GLÄDJE och eufori jobbar oss igenom hela kroppen, och glömmer tiden och det jobbiga som vissa förknippar med träning och aktivitet. Vi jobbar alltid med hashtagen #vägratråkigträning”.

Här ser du ett annat klipp där The House Fitness-tjejerna brassar loss vid ett framträdande de under Fitnessfestivalen. Häftigt att se några som kan sin sak och liksom exploderar av passion!

”Med ett leende på läpparna hälsar vi er varmt välkomna till framtidens träningskoncept!”

Här kan du läsa mer om The House Fitness och the olika passen – Buggaloo, Shake & Drum, Glam & Fame, Swingaloo, Schlagerpuls, Salsa Explosion, Feminine Style, House Fitness, Hip-hop Fitness och nyligen lanserade Run & Dance.

Mer information

Ingela Arrbrant

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.