Test sport bh: Träna med bästa sportbehån

Test sport bh: Träna med bästa sportbehån

Att träna i rätt sport bh är viktigare än du kanske tror, men att hitta rätt sport bh är inte helt enkelt. En sport bh ska ge optimalt stöd samtidigt som den sitter bekvämt och tillåter maximal rörelsefrihet. Vi guidar dig till bästa köp och har testat sju av vårens nyheter!

Oavsett byststorlek är det viktigt att använda en bra sport bh när du tränar. Bysten är uppbyggda av ligament vilket betyder att de kan töjas ut. När ett ligament har blivit uttöjt kan de aldrig återfå sin ursprungsform. Men det är inte enbart för formens skull du bör satsa på en bra sport bh. I genomsnitt rör sig bysten cirka nio centimeter vid ett löpsteg. Håller du inte bysten på plats under träning kan du därför få ont i rygg, nacke och skuldror.

Välj rätt sport bh
Vilken typ av sport bh du bör satsa på beror framför allt på vilken aktivitet du ska utföra samt hur stor din byst är. En större byst behöver i regel en stabilare sport bh än en liten byst. Ska du utföra lågintensiva träningsformer såsom yoga och promenader kan du använda en mjukare sport bh än vid högintensiva träningsformer såsom löpning och crossfit.

Testa sportbehån ordentligt
Se även till att testa sportbehån ordentligt i butik. Ta några djupa andetag, hoppa och pendla med armarna för att testa sportbehåns stöd och komfort. Om bysten skumpar och om du upplever att sportbehån skaver eller irriterar har du inte hittat rätt modell. Ta gärna hjälp av kunnig personal i butik för att hitta en modell som passar just dig. Nedan finner du resultatet i vårt test av sportbehåar. Testet har genomförst av tre testpersoner med olika byststorlekar under varierade träningsformer såsom crossfit, yoga, löpning och styrketräning.

Sportbehåar i testet:
Röhnisch Nadia
Drop of mindfulness Astoria
Pierre Robert
Reebok Power Hero Bra 2.0
Casall Glaring
Craft Training Bra
Björn Borg Mirage

 

Test sport bh: Röhnisch Nadia
Cirkapris: 499 kr
Rekommenderad för: Högintensiv träning
Betyg: 8/10

Så tycker testpersonerna: En riktigt snygg och bekväm V-ringad sport bh. De formpressade kuporna ger en fin form vilket framför allt uppskattas av testpersonerna med mindre byst. Sportbehån håller bysten på plats och sitter där den ska utan att skava eller irritera. Kroppen håller sig torr och behaglig under hela passet. Ett litet minus för knäppningen bak som upplevs en aning avancerad.
sites/default/files/Röhnisch_0.jpg

 

Test sport bh: Drop of mindfulness Astoria
Cirkapris: 329 kr
Rekommenderad för: All typ av träning
Betyg: 8/10

Så tycker testpersonerna: En snygg sport bh (snyggare i verkligheten än på bild) med en dekorativ öppning baktill mellan axelbanden. Sportbehån är följsam, skön att ha på sig och ger ett bra stöd. De breda axelbanden är behagligt och ger ett jämnt tryck mot huden. Kuporna har uttagbar vaddering vilket ger en fin form. Dock knakar det en aning i sömmarna när sportbehån tas på och av. Materialet är mjukt mot huden och transporterar fukt relativt bra.

sites/default/files/Drop of.jpg

Test sport bh: Pierre Robert
Cirkapris: 259 kr
Rekommenderad för: All typ av träning
Betyg: 7/10

Så tycker testpersonerna: Prisvärd sport bh som ger ett bra stöd under såväl låg- som högintensiva träningspass. Sportbehån är väldigt mjuk och behaglig utan sömmar, den här har vi gärna på oss under slappa dagar hemma! Det stretchiga tyget gör sportbehån enkel att ta av och på. Minus för att andningsförmågan är begränsad och gör kroppen blöt. Dessutom kan det tunna tyget avslöja lite för mycket om man fryser och tränar i ett tight linne…

sites/default/files/pierre robert (kopia).jpg

Test sport bh: Reebok Hero Power Bra 2.0
Cirkapris: 550 kr
Rekommenderad för: Högintensiv träning
Betyg: 8/10

Så tycker testpersonerna: En stadig sport bh som transporterar fukt väldigt bra tack vare partier av mesh. Kroppen hålls behagligt torr under hela träningspasset. Sportbehån har lätt formpressade kupor som täcker bysten och ger ett extra skönt stöd. Materialet är behagligt och sitter åt bra utan att skava. Justerbara axelband som ger ökad stabilitet. Minus för att sportbehån knäpps baktill vilket kan vara aningen avancerat att göra själv.
sites/default/files/reebok_2.jpg


Test sport bh: Casall Glaring
Rekommenderad för: Medelintensiv träning
Cirkapris: 499 kr
Betyg: 9/10

Så tycker testpersonerna: En mjuk och snygg sport bh med lättare vaddering. Det elastiska tyget med partier av mesh ger god komfort och mycket bra fukttransport. Sportbehån har en skön och bra passform, är följsam och lätt att både ta på och ta av. Vi upplever att den ger ett gott stöd och en fin siluett. Det här är testpersonernas favorit sport bh!

sites/default/files/Casall.jpg


Test sport bh: Craft Training Bra
Cirkapris: 500 kr
Rekommenderad för: Högintensiv träning
Betyg: 6/10

Så tycker testpersonerna: Den här sportbehån ger en skön avlastning för axlarna tack vare de lätt vadderade axelbanden. Sportbheån har ett stretchigt material vilket gör att den är lätt att få av och på sig. Sportbehån håller bysten på plats och ger en relativt god fukttransport. Minus för att modellen går högt upp i armhålan vilket irriterar en aning under träningspasset.

sites/default/files/Craft fri.jpg
Test sport bh: Björn Borg Mirage

Cirkapris: 449 kr
Rekommenderad för: All typ av träning

Så tycker testpersonerna: Stilren sport bh som sitter bekvämt under hela träningspasset. Axelbanden har en lätt vaddering upptill som ger extra skön komfort och avlastning. Sportbehån håller bysten på plats samtidigt som den är mjuk och behaglig. God funkttransport och stretchigt tyg, sportbehån är enkel att både ta av och på sig. Ett minus för att tyget är väldigt tunt vilket gör att sportbehån är en aning avslöjande.

sites/default/files/björn borg.jpg

Läs även: Experten: Undvik skador med en bra sport bh


Text: Hanna Larsson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras