Test pulsklockor

Test pulsklockor

Att använda en pulsklocka gör träningen både roligare och effektivare. Som nybörjare hjälper klockan dig att inte starta för hårt, du hittar känslan för olika intensitetsnivåer vilket gör det enklare att välja rätt tempo. Är du motionär är en pulsklocka optimal för att finjustera passet för att få utveckla träningen och nå bättre resultat. Beroende på vad du tränar och var du befinner dig i din utveckling finns flera olika modeller att välja mellan. Vi har testat sex smarta pulsklockor.


Test pulsklockor:

 

sites/default/files/Garmin-Forerunner-15.jpg

Test: Garmin Forerunner 15
Rek. pris: 1 700 kr

Nätt och smidig GPS-löparklocka, perfekt för dig som inte vill ha den mest avancerade modellen utan är ute efter en enkel träningskompis. Klockan är utrustad med enkla löpfunktioner samt bra alarmfunktioner för dig som har ett stillasittande jobb och vill bli påmind om när det är dags att röra på dig.  Imponerande batteritid på upp till åtta timmar gör att du kan ha klockan till vardags för att se hur mycket kalorier du bränner även mellan passen. Ett minus för skärmens skärpa samt att GPS-signalen tar lite tid att hitta.

sites/default/files/garmin15.png

 

sites/default/files/polar.jpg

Test: Polar M400
Rek. pris: 2 000 kr

Polar har gjort några klockor genom åren och det märks att de lärt sig göra användarvänliga produkter. Menyerna är enkla och logiska vilket gör att denna sportklocka med GPS passar perfekt för dig som är stads- och terränglöpare och som inte vill ha den mest avancerade modellen. Trots priset får man väldigt mycket för pengarna då det gäller funktionalitet. Förutom GPS har klockan flera träningsfunktioner och aktivitetsmätning dygnet runt. Ett plus för de enkla och översiktliga menyer man får fram under passen. Här kan du direkt bland annat se hur många minuter du har tillbringat i varje pulszon. Skärmen är skarp och det är lätt att använda knapparna vid intensiva intervaller.

sites/default/files/polar_0.jpg

 

sites/default/files/tom tom.jpgTest: TomTom Runner Cardio GPS
Rek. pris: 2 200 kr

Det här är en GPS-löparklocka med optisk sensor som läser av pulsen vid handleden. Du behöver därmed ingen separate bröstrem. Klockan har en stor display men känns ändå lätt och smidig. Med appen TomTom MySports kan du automatisk synkronisera din klocka. Menyerna är lättnavigerade och styrs via en knapp. Du kan välja mellan fem träningszoner som matcher ditt träningsmål. Klockan ger ljud och vibrationsmeddelanden av pulsen under passet så du lättare kan styra din träning.

sites/default/files/tom tom.png

 

 

 

 

sites/default/files/Suunto Ambit 3 PEAK webb.jpgTest: Suunto Ambit3 Peak
Rek. pris: 4 300 kr

GPS-klockan med avancerade funktioner för utomhus- och multisport. Med den kostnadsfria appen Suunto Movescount App kan du enkelt justera klockan i farten, dela och återuppleva dina pass. Det här är en klocka man absolut kan ha till vardags vilket gör att den aldrig behöver ligga I byrålådan. Klockan kan till utseendet upplevas klumpig men trots sin storlek och robusta karaktär sitter den följsamt och bra på handleden. Med en stor och tydlig skärm är Ambit3 Peak en bra träningskompis även vid intensiva intervaller där man ska pressa sig upp mot maxpulsen. Det som också är ett riktigt stort plus för Ambit3 Peak är att den har riktigt bra batteritid (upp till 50 timmar) vilket gör att man alltid är redo för ett träningspass. Mycket enkel att använda och komma igång med!

sites/default/files/suunto.jpg

 

sites/default/files/garmin forerunner 620.jpgTest: Garmin Forerunner 620
Rek. pris: 4 300 kr

Avancerad GPS-löparklocka som bland annat kan beräkna ditt V02-max, kroppens högsta syreförbrukning. Klockan sitter bra och är ultralätt vilket gör att den knappt märks av på handleden. Högupplöst touchskärm och smart vibratorfunktion som indikerar när det är dags för att vila i intervallträningen vilket de andra klockorna i testet inte har. En annan funktion som är unik för denna toppklocka är att den ger en indikation på din löpergonomi vilket är bra för dig som inte är en van löpare. Touchskärmen är dock relativt känslig och det krävs lite övning för att få kontroll över funktionerna.

sites/default/files/Skärmavbild 2015-06-29 kl. 10.29.20.png

 

sites/default/files/Ambit3 Sport black webb.jpgTest: Suunto Ambit3 Sport
Rek. pris: 3 500 kr

GPS-klockan för multisport med mobil anslutning, följer dina löpresultat och analyserar din sömnåterhämtning. Klockan är rejäl och robust men känns snäppet lättare och smidigare än Peak. Här får man verkligen mycket funktion för pengarna och för dig som inte känner att du behöver ha en batteritid på upp till 50 timmar är detta ett fynd. Klockan har en stor och tydlig skärm som gör den till en bra träningskompis även vid intensiva intervaller där man ska pressa sig upp mot maxpulsen. Det som också är ett riktigt stort plus för Ambit3 Sport är att den som de andra klockorna i serien har många appar där du bland annat kan hitta din sluttid på maraton med hjälp av ett test. Enkla och tydliga menyer vilket underlättar användarvänligheten.

sites/default/files/Skärmavbild 2015-06-29 kl. 10.30.02.png

 

 

 

 

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras