Test: Löpartights för dam och herr

Test: Löpartights för dam och herr

Med ett par bra och sköna löpartights kan du springa obehindrat oavsett väder och vind. Vi har testat tio olika löpartights för både dam och herr!

I testet har testpersonerna löptränat utomhus i tio olika löpartights. Testpersonerna har bedömt komfort, funktion och pris. Bedömningen baseras på gemensamma omdömen av respektive löpartights. Att tänka på vid köp av löpartights är att testa löpartightsen ordentligt i butik. Böj dig, gör höga knän och känn efter så löpartightsen sitter bra utan att varken skava eller glida ner. Väl ute i löparspåret vill du kunna fokusera fullt ut på din löpning – inte på att dra upp löpartighsen eller störa dig på att sömmar skaver. Ta gärna hjälp av personalen när du inhandlar dina löpartights.

Löpartights i testet är:

Aclima Woolshell Pants 

Adidas Supernova long tights

Salming Running Wind Tights

ASICS Leg Balance Tight

Puma Graphic Long tight

Salomon Endurance Tight

Kari Traa Ida Tights

Casall Grade Running Thermal Tights 

Kari Traa Louise Tights Black

Under Armour ColdGear Infrared Run Tight 

 

 

Aclima Woolshell Pants
Ca: 900 kr
De här tightsen lämpar sig lika bra som underställ och förstärkningsplagg som att använda enskilt för löpning eller längdskidåkning under hög aktivitet vid kyligare väder (ner till 10 minusgrader).  Materialet i ullfleece med förstärkning av polyester på utsidan är mjukt och behagligt samtidigt som det håller kroppen varm. Tightsen andas bra och känns varken instängande eller tunga trots det lite tjockare materialet. Skön och tajt passform som följer kroppens rörelser. Vi hade dock gärna sett en dragsko i midjan, tydligare reflexer och mer stretch för att få ännu bättre rörelsefrihet vid snabba och explosiva pass.

Komfort: 7
Funktioner: 5
Pris: 7

sites/default/files/Aclima.jpg

 

Adidas Supernova long tights
Ca: Dam 500 kr, herr 600 kr
Adidas Supernova long tights är ett par sköna och lätta tights som har en figurnära och bra passform. Tightsen är följsamma och det mjuka materialet andas bra samtidigt som det håller kroppen behagligt varm. Söm vid knäveck upplevs dock en aning störande, men skaver inte märkbart. Plus för fickan bak som rymmer större föremål. Sidfickor på herrmodell uppskattas och är bra för den som vill förvara näring på ett lättillgängligt vis under längre löparpass.

Komfort: 6
Funktioner: 8
Pris: 8

sites/default/files/Adidas_0.jpg


Salming Running Wind Tights
Ca: 900 kr
Varma tights för löpare som ger sig ut trots väder och vind. Tightsen är stretchiga och följsamma samtidigt som det ger ett optimalt skydd mot ruskväder. I mildare klimat bevaras dock mycket fukt på framsida med anledning av det vindtäta och vattenaviserande materialet. Tightsen upplevs något lång i grenen och korta i benen, men i övrigt är passformen bra. Djup ficka bak låter eventuella föremål glida lite för långt ner på kroppen vilket känns obekvämt vid fysisk aktivitet.

Komfort: 6
Funktioner: 6
Pris: 6
sites/default/files/salming_1.jpg 


ASICS Leg Balance Tight
Ca: 800 kr
De här tightsen har utformats för att minska muskeltröttheten och försetts med elastiska paneler i korsrygg och midja för att ge bättre hållning och ökad komfort. Den sköna och tajta passformen ger god support till musklerna och i kombination med det stretchiga materialet får kroppen röra sig fritt och obehindrat. Tightsen transporterar bort fukt bra men skyddar inte märkbart mot vind. Minus för att tyget är relativt genomskinligt. Vi saknar även tydliga reflexer. Fickans placering på framsidan är komfortabel men något liten för den som vill förvara större föremål.

Komfort: 9
Funktioner: 6
Pris: 7
sites/default/files/Asics.jpg

 


Puma Graphic Long tight
Ca: 500 kr
Puma Graphic Long tight är ett par prisvärda tights med bra passform. Tightsen andas bra och med partier av mesh ger de en god ventilation. Plus för tydliga och bra placerade reflexer samt den stora fickan bak som rymmer större föremål och har en vattentät insida. Tightsen upplevs något tajt över vaderna varför dragkedja vid benslut hade uppskattats.

Komfort: 8
Funktioner: 7
Pris: 8

sites/default/files/Puma.jpg

 

 

Salomon Endurance Tight
Ca:
800 kr
Sköna tights med gedigen passform. Tightsen är mycket stretchiga och ger maximal rörelsefrihet samtidigt som musklerna får god support tack vare kompressionsmaterialet. Plus för reflekterande detaljer, dragkedjeficka och två gelfickor bak. Ett litet minus för att tyget upplevs en aning genomskinligt. Vi utser Salomon Endurance Tight till testets vinnare baserat på pris, komfort, funktion och helheten av användareupplevelse. 

Komfort: 9
Funktioner: 8
Pris:
8

sites/default/files/Salomon (kopia).jpg

 

Kari Traa Ida Tights (endast dam)
Ca: 800 kr
Riktigt mjuka och varma tights som passar löpning vid kyligare väder. Vattenresistent yttertyg  kombinerat med vindtäta paneler skyddar musklerna från att kylas ner. Fukttransporten är däremot begränsad och kroppen känns fuktig efter löpning i mildare väder. Sömmar under rumpa och knäveck upplevs aningen störande, men skaver inte märkbart. Bra passform och mycket stretchigt material gör att dessa tights, trots att materialet är en aning tjockare, tillåter kroppen maximal rörelsefrihet.

Komfort: 8
Funktioner: 8
Pris: 7

sites/default/files/Kari Traa Ida Tights.jpg

 

  

Casall Grade Running Thermal Tights (endast dam)
Ca: 1000 kr
Komforten är riktigt bra i de här tightsen som sitter som ett smäck. Materialet är mycket elastiskt, mjukt och följsamt vilket i kombination med en skön och tajt passform ger maximal rörelsefrihet. Tightsen transporterar bort fukt bra och gör att kroppen hålls varm och behaglig under hela löpturen. Ett plus för längden på tightsen som även passar löpare med lite längre ben. Dragkedjeförsedd ficka bak för mindre föremål.

Komfort: 10
Funktioner: 8
Pris:
7

sites/default/files/Casall dam.jpg

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras