Täby Ju-Jutsu – Kampsport och allsidig träning

Täby Ju-Jutsu – Kampsport och allsidig träning

Vill du ha mångsidig träning och träna koordination, balans och styrka så kanske Ju-Jutsu kan vara något för dig. På Täby Ju-Jutsu finns bra träning för både barn och vuxna.

Ju-Jutsu som kampform grundades av munkar  i Asien på 900-talet. Tanken var att kunna försvara sig utan att använda tillhyggen eller vapen. Från början och fram genom århundraden har konsten förfinats och tekniken utvecklats.
De som tränar Ju-Jutsu förbättrar balansen, koordinationen och styrkan genom en mångsidig kampsport som kan utövas av folk i alla åldrar och fysiska förutsättningar.

Täby Ju-Jutsu grundades officiellt 1986, men träning i lokalen har pågått sedan 70-talet. Stilen man lär ut är Ju-Jutsu Kai – ett system som bygger på allsidig kropps och koordinationsträning som syftar till ett tekniskt och legalt självförsvar. Här tränar du losstagningar, blockeringar, ledbrytningar och kast samt slag och spark för vuxna.

Klubben har erfarna instruktörer som alla är licensierade av Svenska Ju-jutsuförbundet.

– Bredden är Ju-Jutsuns största fördel, det finns en mångsidighet till träningen som gör att man får ut så mycket av det, både för barn och vuxna, säger instruktören Berit A Hornvall.

Eftersom Ju-Jutsu i första hand handlar om teknik snarare än styrka hos utövaren – är den traditionsrika kampsporten ett bra alternativ för de som vill komma i form och lära sig något nytt.

 

– Det hela handlar om att bryta balansen hos motståndaren. Om man har rätt teknik så behöver man inte vara urstark, eftersom allt sitter i hur man utför teknikerna, berättar instruktören Arto Ojuva.

Ju-jutsu passar de flesta från 9 års ålder. Givetvis går det att börja senare i livet och det går även att träna långt upp i åldrarna – ett faktum som gör självförsvarsträningen så unik. Dessutom tillhandahåller klubben familjeträning, där barn mellan 5 och 8 år kan komma med sina föräldrar för att träna hos oss.

Nicholas Bonde

SportHälsa

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.