Sveriges främsta äventyrare Chlumska och Skinnarmo i unikt samarbete

Sveriges främsta äventyrare Chlumska och Skinnarmo i unikt samarbete

För första gången får vi se två av Sveriges främsta äventyrare utmana varandra på hemmaplan. Renata Chlumska och Ola Skinnarmo har världens mest svårtillgängliga trakter som arbetsplats. Båda har slagit rekord efter rekord inom sina respektive discipliner och visat att det omöjliga är möjligt. I en serie på fem avsnitt äventyrar de för första gången tillsammans. Vi får vara med när de utmanar varandra på respektive hemmaområde och dessutom kommer de att avslöja några av sina svenska favoritsmultronställen.

Den 31 augusti startar serien RenataXSkinnarmo i sociala medier samt på Mitsubishis webbsida. En serie i fem delar där vi får följa superäventyrarna tillika Mitsubishis ambassadörer Renata Chlumska och Ola Skinnarmo ”bakom kulisserna” hur de väljer att träna och ladda inför sina expeditioner. Men det blir också intressanta samtal mellan två vänner som lever väldigt extrema och i mångas ögon annorlunda liv. Teman som behandlas är bland annat rädsla, att hantera oväntade situationer och hur och var man hämtar energi.

Arenan är vår vackra svenska natur där Ola och Renata har valt sina favoritplatser att träna på eller återkomma till för att hämta energi. I serien kommer äventyrarna att dela på värdskapet, upplägg och plats. Innehållet blir därmed både en utmaning och överraskning för den som bjuds med.

Renata Chlumska är känd för att vara den första svenska att nå toppen av världens högsta berg Mount Everest. 2006 blev Renata första människa i världen att, för egen kraft med hjälp av kanot och cykel, ta sig runt USA och det som kallas ”The lower 48 states”. För två år sedan lyckades hon som första svenska kvinna genomföra “Seven Summits” – hon hade bestigit det högsta berget på varje kontinent.

Ola Skinnarmo blev första svensk att skida till Sydpolen på rekordtid. År 2000 blev han första svensk att nå Nordpolen på skidor. Ola har även gjort ett stort antal expeditioner i kända äventyrares fotspår som en tribut till sina hjältar. År 2008 ledde han bland annat den första svenska segelexpeditionen genom nordostpassagen sedan Nordenskiöld.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.