Allt till din träning med Suspensionsband – fördelar, övningar, rabattkod

suspensionsband

I samarbete med Träningsprodukter

Med suspensionsband kan du enkelt och effektivt träna hela kroppen var som helst – vi berättar om de många fördelarna med banden, visar hur du använder dem bäst och bjuder på en riktigt grym rabattkod.

Suspensionsband, TRX-band, gym-band – kärt barn har många namn. Oavsett vad du kallar dem så är de det perfekta redskapet för dig som kunna få riktigt effektiv träning oavsett var du befinner dig. Här får du veta varför och se fem exempel på övningar du kan göra med dem för att träna hela kroppen på kort tid. Blir du köpsugen så bjuder vi på en exklusiv kod som ger dig hela 10 procent rabatt när du handlar dina egna suspensionsband hos Träningsprodukter,

5 anledningar till att träna med suspensionsband

1. Smidiga att ta med

Viker du ihop banden kan du enkelt packa ner dem i en väska och ta med dig. Det enda du behöver för att använda dem är exempelvis en dörrkarm eller tillräckligt stabil trädgren att fästa dem i, vilket betyder att du kan använda dem så gott som var som helst. Kanske hemma, i parken eller på kontoret?

2. Du kan träna hela kroppen

Du behöver inte massor av maskiner, olika redskap och vikter för att träna hela kroppen – trots att suspensionsbanden är så lätta och smidiga att ta med kan de ersätta ett helt gym. Som du kommer märka när vi visar övningarna kan du enkelt använda dem för att träna alla dina muskler på ett riktigt effektivt sätt.

3. Lätt att anpassa motståndet

I de flesta övningarna är det riktigt enkelt att öka och minska motståndet när du tränar med suspensionsband: du lutar bara mer eller mindre. Genom att justera kroppens vinkel ändrar du nämligen hur mycket av din egen kroppsvikt du lyfter i övningarna. Det betyder att alla kan få en utmaning av ett och samma redskap, oavsett om du är nybörjare eller extremt vältränad.

4. Effektivt

Även om vissa övningar fokuserar mer på särskilda muskler så kan du alltid räkna med att betydligt fler delar av kroppen får jobba när du tränar med suspensionsband. Det beror på att i princip hela kroppen, inte minst magmusklerna, måste vara aktiva för att hålla dig stabil under tiden. Du får med andra ord riktigt mycket träning på en och samma gång!

5. Billigt

Trots alla dessa fördelar kan du just nu köpa banden för endast 725 kronor här hos Träningsprodukter – och med vår exklusiva kod Sporthalsa10 får du hela 10 procent rabatt!

5 smarta övningar med suspensionsband som tränar hela kroppen

SuspensionsbandRodd

Tränar: Rygg, biceps och mage

 • Börja med ansiktet vänt mot banden och ett handtag i varje hand. Gå några steg fram med fötterna och sänk ner dig tills armarna är raka.
 • Böj på armbågarna och dra dig upp tills du har händerna i höjd med kroppen. Använd magmusklerna för att se till att du är så rak som möjligt.
 • Dra ihop skulderbladen och pausa en sekund.
 • Räta på armarna och sänk ner dig till startpositionen. Repetera.

Armhävningar

Tränar: Bröst, triceps och mage

 • Vänd dig om så att du står som i armhävningsposition, men med en hand på varje handtag. Ju mer vågrät du är, desto tyngre kommer övningen vara.
 • Böj på armarna och sänk ner dig tills bröstet är i höjd med handtagen.
 • Räta på armarna för att pressa upp dig till startpositionen.

Axelpress - SuspensionsbandAxelpress

Tränar: Axlar, triceps och mage

 • Börja likadant som i förra övningen, men nu håller du handtagen framför axlarna. Justera kroppens lutning så att motståndet känns lagom.
 • Pressa handtagen uppåt tills armarna är raka. Använd magmusklerna för att hålla resten av kroppen så stilla som möjligt.
 • Sänk kontrollerat ner handtagen framför axlarna igen.

UtfallUtfall

Tränar: Framsida lår, baksida lår och rumpa

 • Samla ihop båda handtagen och ställ dig med ansiktet vänt bort från dem. Placera ena foten i handtagen bakom dig.
 • Böj på benet du står på tills låret är parallellt med golvet.
 • Räta på benet och gör likadant med samma sida.

HöftlyftHöftlyft åt sidan

Tränar: Mage, rumpa och axlar

 • Ställ dig med ena sidan mot banden. Håll ihop båda handtagen och lyft dem över huvudet.
 • Sänk ner höften åt ena sidan.
 • Använd magmusklerna för att lyfta dem åt motsatt håll.

► Använd koden Sporthalsa10 för att få 10% rabatt när du köper dina suspensionsband här!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.