Strandstädad plast från PrimaLoft håller dig varm i skidbacken

primaloft

PrimaLoft tar ett viktigt steg mot hållbarhet med lanseringen av PrimaLoft® Insulation with Ocean Bound Plastic.

Hållbarhet är en viktig och välkommen trend som PrimaLoft Inc., en ledande aktör inom avancerad materialteknik, går i fronten för. Dessutom med all funktionalitet och stilsäker design du kan önska.

PrimaLoft® Insulation with Ocean Bound Plastic

Nu lanserar PrimaLoft en ny isolering där man använder plast som har samlats in från kustområden för att skapa högpresterande isoleringsmaterial. Helly Hansen och Isbjörn of Sweden blir pionjärer genom att inkludera denna innovativa isolering i sina höst/vinterkollektioner 2023.

PrimaLoft® Insulation with Ocean Bound Plastic är till 100 % tillverkad av återvunnet konsumtionsavfall, där 60 % av det återvunna materialet kommer från plastflaskor insamlade inom 50 kilometer från havskanten.

Genom att samla in plasten innan den når havet bevaras egenskaperna som krävs för högkvalitativ PrimaLoft-isolering, och samtidigt undviks förorening av havsmiljön. Tillverkningsprocessen är certifierad av OceanCycle, ett socialt företag som arbetar för att förhindra plastförorening i havet och förbättra livsvillkoren i kustsamhällen.

OceanCycle-certifieringen garanterar etiskt och spårbarhetsbart material, från insamling till tillverkning. PrimaLoft® Insulation with Ocean Bound Plastic behåller alla de kvalitetsfördelar som PrimaLoft är känt för, inklusive lätt vikt, effektiv uppvärmning i både torra och våta förhållanden, lätt packbarhet och lång hållbarhet.

Nästa gång du letar efter hållbara plagg som ger både komfort och skydd i kallt väder, leta efter PrimaLoft-logotypen.

”Du ser inte PrimaLoft. Det behöver du inte heller. PrimaLoft skapar premiumisoleringar och tyger som du och planeten kan känna.”

Läs mer om PrimaLoft här!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.