Stockholm Park Running – spring för en god sak

Stockholm Park Running – spring för en god sak

Nu har Stockholms första parklopp dragit igång. Löploppet där du springer för en god sak eftersom överskottet går till Stockholms stadsmission.

Stockholm Park Running

Vitabergsparken, vid Sofia Kyrka
23 september
30 september
7 oktober

Humlegården vid Sturegatan
25 september
2 oktober
9 oktober

 

Läs mer: parkrunning.se

 

Stockholm Park Running är loppet där alla som vill ska kunna delta. Loppet genomförs vid sex tillfällen. De två första är redan avklarade och nu återstår två lopp i Vitabergsparken och två i Humlegården.
– Loppen är fyra kilometer långt. Syftet är att uppmuntra till aktivitet och trygghet i parkerna, att göra något kul tillsammans och samtidigt bidra till en god sak. Överskottet av intäkterna går till Stockholms stadsmission, säger Monica Landergård, en av arrangörerna till Stockholm Park Running.
Loppet är även ett hållbarhetsevenemang där arrangörerna strävar efter en så minimal belastning på miljön som möjligt.
– Vi håller nere användningen av engångsartiklar och uppmuntrar deltagarna att antingen resa kollektivt, cykla eller ta sig till fots till loppet.

Tävla om träningsresor
Vid målgång får varje deltagare ett armband designat av Edblad. De deltagare som har fem av sex möjliga armband på sig efter det sista loppet är dessutom med i utlottningen av en träningsresa till Alicante eller Alcudia.
            – Du kan även ta dina fem eller sex armband och gå till någon av Edblads butiker för att hämta ut ett armband specialdesignat för Stockholm Park Running.
            För dig som vill springa går det att föranmäla sig på parkrunning.se eller direkt på plats. Anmälningsavgiften är 100 kronor per lopp, varav hälften går till Stockholms stadsmission.
            – Vi hoppas givetvis på många deltagare så att vi kan skänka mycket pengar till Stadsmissionen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.