Stärk relationen med din partner i jul – 4 konkreta råd

Känns det omöjligt att få tid för kärlek och samliv under årets sista veckor? Bara för att det finns mycket att göra innan jul behöver det inte betyda att din relation och sexlivet behöver bli bortglömt. Här ger vi våra bästa tips på hur ni får till tiden tillsammans trots fullspäckade scheman.

Tyvärr finns det statistik som visar att många söker sig till parterapi i januari. Detta på grund av att det är lätt att försumma sin relation under stressiga december, samtidigt som många har höga förväntningar på umgänge, mys och kärlek under ledigheten.

Anledningarna till varför vi har mindre sex under jul är många. För det första känner många att de har så mycket annat att tänka på. Det finns helt enkelt inte tid för romantik, och tankarna snurrar runt julmat, klappar, julavslutningar, och så vidare. För det andra så är julen är på många sätt en romantisk tid på året, och med det kommer också höga förväntningar. Reklamkampanjer visar lyckliga familjer och par som håller varandra i handen, åker skridskor, skrattar och myser framför brasan. För det tredje ska vi ge vår partner fina och omtänksamma presenter, vilket kan leda till mer stress, prestationsångest och kanske även besvikelser.

Här ger vi några tips som kan hjälpa er att hålla kvar gnistan. Kanske till och med ta er relation till nya höjder under högtidsdagarna?

Stärk relationen med din partner i jul – 4 konkreta råd

  1. Schemalägg partid. Ni behöver inte gå på alla julfester och familjeträffar. Säg bara ja till event som ni faktiskt har glädje av och skippa de andra kalasen och gör något tillsammans istället bara ni två.
  2. Kommunicera och prata öppet om era förväntningar med jul- och nyårsfirande. Du kanske har jättemycket som inte går att avboka, men var då tydlig med din partner och se till att bestämma tider där ni kan umgås bara ni två, trots era hektiska scheman, och även om det bara är korta stunder.
  3. Ha sex! Sex är en underbar julklapp till er båda. Speciellt om ni har ett par lediga dagar tillsammans. Då ni kan ta igen förlorad tid och verkligen njuta av varandra. För att öka spänningen lite extra kanske du vill överraska din partner med nya och kittlande sexleksaker som kan ta er njutning till nya höjder? Den erotiska webbutiken Sinful har ett stort utbud av vuxenleksaker för alla smaker. Köp något och överraska din partner, eller bestäm tillsammans vad ni vill prova. Sexleksaker är perfekt som julklapp, och du kan också köpa ett presentkort vilket ger din partner chansen att själv bestämma vad hen vill köpa.
  4. Nyårsafton är så mycket mer än bara en fest. Här får ni chansen att sitta ner och prata om vad ni har för önskningar och förväntningar på det nya året. Fokusera på er relation och på vad ni kan förbättra. Vill du ha sex oftare, eller prova något nytt? Vad tycker ni är bra med erat sexliv, och vad vill ni exkludera? Nyårslöften om förbättringar i sängkammaren kan ge er relation en skjuts i rätt riktning under det nya året.

Slutligen…

Fantastiskt sex är ingenting som bara händer helt av sig självt. Om du väntar på att ni helt spontant ska ha världens bästa sex hela tiden, kan du få vänta länge. Speciellt om ni båda jobbar heltid, har barn och annan familj att ta hänsyn till. Julen är en utmärkt tid att lägga lite extra omtanke på relationen, trots allt annat som händer runt omkring. Ni har varandra som stöd genom livet, så luta er på varandra under julstressen. Erbjud uppmuntran och stöd. Sex och samlevnad är både ett sätt att ge energi och livsglädje, samt en intim form av känslomässigt stöd. Sakta ner, håll varandra i handen och spendera tid tillsammans i jul.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras