Spring för livet på Lidingö

Spring för livet på Lidingö

Hjärt- och lungfonden har valt Lidingöloppet som sin nya partner.

Det innebär att alla som springer Lidingöloppet 28-30 september 2012 har möjlighet att stödja forskningen kring hjärt-kärlsjukdom. Hjärt-Lungfonden och Lidingöloppet har inlett ett samarbete med målet att samla in två miljoner kronor per år till svensk forskning inom hjärt-, kärl- och lungområdet.

– Det är inte staten som bekostar det mesta av den oberoende hjärtforskningen i Sverige, som man kan tro. Det gör svenska folket genom frivilliga gåvor och därför är insamling till forskning viktig. Samarbetet med Lidingöloppet betyder mycket för arbetet med att hålla fler hjärtan friska längre, säger Staffan Josephson, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Lidingöloppet är världens största terränglopp med 43230 anmälda löpare 2011. Loppet vill inspirera fler att springa för att orka mer och må bättre.
– Att springa, jogga och motionera utvecklar människors kondition och bidrar aktivt till en god hälsa. Hjärta och lungor blir friskare och starkare, man orkar mer och mår bättre. Lidingöloppet och Hjärt-Lungfonden har inlett ett samarbete för att främja löpning och motion och samtidigt aktivt stödja svensk hjärt-, kärl- och lungforskning, säger Tomas Hoszek, VD för Lidingöloppet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.