Spring cross i perfekt väder

Spring cross i perfekt väder

Med nästintill perfekt löparväder avgjordes vårens största svenska terränglopp, Spring Cross, på Norra Djurgården.

Funktionärerna tyckte att sex-sju plusgrader var i kyligaste laget, men många av löparna konstaterade att det var varmare än vad de trodde det skulle vara och tvingades lägga bort ett lager kläder innan start.

Väl igång med tävlingen var det mycket bra väder för terränglöpning.

Spring Cross ett riktigt terränglopp och avgörs på en kuperad 6 km lång bana i naturskön miljö.

Löparna hade tre distanser att välja mellan, 6 km, 12 km och 18 km. Först ut var herrlöparna som skulle springa ett varv och därefter i en separat damstart avgjorde 6 km loppet för tjejerna. Alla klasser hade skiljda starter för dam och herr, men två och tre varv hade genemsam start.

Dagens bana var extra tuff, för förutom ett antal tuffa backar var löparna tvungna att ta sig igenom några partier med riktigt blött gräs och några partier där stigen snabb förvandlades till en lerstig. Fredagens regn hade gjort banan tungsprungen.

Det var inte Tjur Ruset-klass, men ändå en ingrediens som passar bra i ett riktigt terränglopp, och löparna verkade trivas.

Spring Cross som var årets första deltävling i Salomon Trail Tour. Touren har tillkommit för att stimulera just terränglöpning och trail löpning. Målet är att ha totalt över 30 000 startande löpare i loppets 19 deltävlingar.

För att dessutom locka elitlöparna till att satsa på Salomon Trail Tour finns det i år prispengar att kämpa om och totalt ska det fördelas 110 000 kr till de snabbaste löparna i några olika cuper inom touren.

Snabbast på Spring Cross tre klasser var på 6 km för herrar Björn Evertsson från Storådalens SK på 22.05. Bland damerna segrade Fanny Ahlfors från Club Running Sweden på 26.12.

Tvåvarvsbanan, 12 km, vanns i damklassen av Lena Eliasson från Hässelby SK – landslagslöpare i orientering – på 46.18. 18 km damklassen segrade Petra Kindlund som springer för Salomon Trail Team. 1.18.08 blev det för favoriten Petra på de tre tuffa varven.

Herrarnas 12km segrare blev IFK Lidingös Fredrik Johansson som behövde 42.38 på sina 2 varv.

På den längsta sträckan för herrarna vann favoriten Andreas Svanebo från Salomon Trail Team på imponerande 1.04.55 på 18 km terränglöpning.

//marathon.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras