Sportutrustningen blir allt viktigare

Sportutrustningen blir allt viktigare

I dag är det för många viktigt att ha en bra träningsutrustning. Det ska vara rätt kläder, GPS-klocka och löparskor med dämpning, och i ärlighetens namn, visst blir det lite roligare att gå ner på gymmet i nya grejer.

Sportmodet har troligen aldrig varit större än vad det är i dag. Många människor väljer numera kläder med omsorg för ett träningspass på gymmet eller i joggingspåret. Det är viktigt att se bra ut under träning. Det ställer också frågor om vad som är rätt och fel klädsel. Vilken är den ultimata sportutrustningen för gymmet och joggingpasset?

Träningsutrustningen skiljer sig åt mellan olika typer av träning. Det gör även kostnaden för olika typer av utrustning. På gym är det vanligt med byxor, shorts, t-shirts, linnen och långärmade tröjor. Det är också vanligt med träningsskor. Kläd- och skomärken varierar i förhållande till trenderna som går fram och tillbaka. Ibland är det populärt med färgglada tröjor, ibland är det populärt med matt, färgade tröjor.  En sak är säker; sportmodet är viktigt på gym. Det är på gymmet som människor vågar testa nya typer av träningskläder och experimenterar sig fram till nya trender. Det är ständigt rörelse på gymmet och människor träffar varandra. Det möjliggör utvecklingen. 

Det stora ökande intresset för våra konditionssporter som löpning, cykling, skidor och simmning spär ju inte minst på det upplevda behovet av teknik och utrustning. Vilken löpare har idag inte kvalitativa skor med dämpning för att undvika skaderisken. Det är dessutom bra att ha GPS-klocka och pulsband för att mäta farten och pulsen under träningen. Det underlättar för både intervall- och pulsträning.  Skidåkaren behöver nya skidor, kolfiberstavar mm, pratar vi om cyklingen så blir kanske behovet ännu större, inte minst i och med intresset för en Svensk klassiker ökat så mycket, cykeln är oftast den delen av utrustningen som flest inte har. 

 

Några som följer både träningsmode och kostnaden för träning noggrant är Freedom Finance. Kostnaden för att ex. genomföra en Svensk klassiker kan idag hamna på allt mellan 30 000 – 50 000 kr och redan idag kan man se att det finns ett stort intresse att bekosta delar av detta med ett lån. En av de nya lösningar som både handeln och kreditinstituten tittar på är att kunna förpacka detta i tränings eller hälsolån. Här har ju bland annat Stadium varit långt fram med att direkt i kassan erbjuda olika finansieringslösningar. 

Men slutsatsen i det hela är att du kan bli snabbare med en bra cykel, det är ännu roligare att springa med en ny pulsklocka. Att investera i sig själv och sitt välmående är ju förstås både fantastiskt och bra, men samtidigt så behöver vi kanske inte alla färger på träningskläderna utan rött, blått och gult kanske räcker. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras