Sportlovsträning med dubbelt så god effekt

För sjunde året i rad samarbetar Friskis&Svettis Stockholm och Friends för att ungdomar ska få en möjlighet till att träna under sportlovet.

För bara tjugo kronor får alla mellan 13 och 19 år träna fritt på Friskis&Svettis Stockholms alla anläggningar. Alla insamlade pengar går oavkortat till Friends arbete för en trygg uppväxt för barn och ungdomar. De pengarna som går till Friends används i förebyggande arbete mot bland annat mobbning. Insamlingen har hittills givit nära 100 000 kronor från tonårstränare och frivilliga bidrag från medlemmar.

När? Måndag till fredag under vecka 9 välkomnar F&S Stockholm alla sportlovslediga ungdomar mellan 13 och 19 år att träna mellan klockan 9.00 – 14.00.

– Vi är väldigt glada över det stöd som Friskis&Svettis ger till Friends. Friskis&Svettis är en viktig mötesplats för unga och precis som skolan är idrott och fritidsaktiviteter en stor del av ungas liv. Så att vi tillsammans med Friskis&Svettis kan lyfta fram vår fråga om mobbning och diskriminering är värdefullt. Det ekonomiska stödet gör dessutom att vi kan vara ute i ännu fler skolor och utbilda, säger Malin Duintjer, insamlingschef på Friends.

– Sportlovet är inte synonymt med idrott för alla tonåringar. För många ungdomar innebär veckan snarare inaktivitet, när skolan är stängd för idrott och rörelse. Vi vill få fler barn och unga i rörelse och öppnar därför våra anläggningar när skolans idrottshallar är stängda, säger Johan Lampinen, verksamhetschef på Friskis&Svettis Stockholm.

Friskis&Svettis Stockholm är Sveriges största idrottsförening. De erbjuder över 70 träningsformer på 17 träningsställen i och runt Stockholm. För mer information – kika in på www.sthlm.friskissvettis.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras