SportHälsa testar: BUY THE BOX Rödbeta & Aronia

rödbetsjuice BuyThe Box Rödbeta

Reklam för Buy The Box

Ett enkelt sätt att få i dig extra vitaminer är genom drycker, som dessutom släcker törsten och kan ge dig energi. Här kan du läsa mer om rödbetans och aronians egenskaper, hur du kan inkludera dem genom funktionsjuice och testat och ger dig ett smakutlåtande om.

Rödbeta och aronia hittar du i många svenska trädgårdar. Rödbetan är som du säkert känner till en näringsrik rotfrukt som är både god och nyttig. Aroniabäret är däremot ett ganska okänd bär, men har en god och rund smak. Tillsammans – en kononkombination, både smak- och funktionsmässigt. Därför är det inga konstigheter att de båda har blivit inkluderade i BUY THE BOX juicer.

BUY THE BOX Rödbeta Aronia

Aronia är inte en superkändis på bärfronten vilket är synd, de vackra svart-blå bären har en smak som påminner om en blandning av körsbär och rönnbär med en lite bitter ton. Aroniabären växer på en vacker och härdig buske som växer i nästan hela Sverige. Bäret har ett högt näringsinnehåll och är rikt på vitamin A, B2, C och E samt järn och jod. Aronia är ett mångsidigt bär som kan användas till sylt, juice, te, marmelad, saft. Den kan även torkas och tillsätta i müsli eller bröd.  

Rödbetan har odlats sedan 1600-talet i Sverige och är tacksam att odla i nordiskt klimat. Med sin karaktäristiska rubinröda färg, lite jordiga och söta smak passar den även utmärkt i kombination med andra sötare bär och frukter. Rödbetan är enormt nyttig och innehåller stora mängder av järn, C-vitamin, B-vitamin och kalium. Rödbetan är väldigt mångsidig och kan kokas, rostas i ugn, picklas, ätas råriven i en sallad, tillsättas i hummus, ja listan kan göras lång på alla dess användningsområden! Så klart kan man även juicea rödbeta för att få sig alla dess goda nyttigheter med minimal ansträngning, men om du inte orkar juicea din egna juice;  plocka bara upp en BUY THE BOX, för dig som älskar att odla, gräva, plocka, rensa, riva, rosta, koka, pressa, mixa, buteljera, men kanske inte alltid hinner. 

▶︎Läs mer om BUYTHEBOX Rödbeta & Aronia här!

SportHälsa testar BUY THE BOX Rödbeta & Aronia

Så tycker Lisa från redaktionen:     

Jag tycker att juicen har en behaglig mjuk och bärig smak. En liten hint av rödbeta blandas med fylligheten från aronian. Färgen är djupt röd och något grumlig, med helt klart en inbjudande färg! Juicen har en söt men inte för söt smak och en svag syrlighet. Aronian är tydlig med sin bäriga och mjuka smak som perfekt balanserar upp jordigheten som normalt finns i rödbeta.

“Juicen har en rund, len och bärig smak med en hint av rödbeta samt en perfekt balanserad sötma”.

Jag har druckit juicen precis som den är, vilket är perfekt till frukost eller mellanmål när man vill ha något extra gott. Den funkar även toppen som måltidsdryck om man spär ut den med vatten, vilket ger lagom smak och en fin rosa färg på vattnet. Jag har även druckit den som ett alkoholfritt alternativ till vin, vilket verkligen har varit en höjdare! Till sommaren tänkte jag prova att göra isglass på Rödbeta Aronia tillsammans med några bitar ananas i, ett läskande och nyttigt alternativ till vanlig isglass! Jag gillade verkligen den här juicen och måste säga att det är min absoluta favorit av de som jag har testat hittills!  

Smakbetyg: 5 av 5   

▶︎Här hittar du BUYTHEBOX Rödbeta & Aronia!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras