Sport-outleten öppnar i Stinsen

Sport-outleten öppnar i Stinsen

För ett per veckor sedan slog sportkedjan Hi-sport upp dörrarna för sin åttonde butik i Stockholm i Stinsen köpcenter i Sollentuna. De första kunderna fick köpa en 1 200-kronors innebandyklubba för 10 kronor. I butiken finns en avsatt yta där Hi-sport säljer av utgående sortiment med minst 60% på all sport. Outletdelen fick gott om utrymme på sina 450m2.

 

– Vi har alltid upp till 70 procent på hela vårt sortiment men i Stinsen har vi valt att avsätta en yta just avsedd för att kunna sälja undan utgående sortiment från alla våra butiker. Här säljer vi det utgående sortimentet för minst 60 procent rabatt. Den som vill rusta upp vintergarderoben inför skidsäsongen och komma undan billigt kan göra det hos oss. Tänk på att klä dig lager för lager för att transportera bort fukt och hålla dig varm, säger Thomas Collin som särskilt lyfter fram materialet bambu – ett antibakteriellt naturmaterial som även är ekologiskt framställt och väldigt mjukt mot huden. Underställ i ull eller bambu är det bästa, enligt Thomas. Han ansvarar för marknad och inköp på kedjan och har tidigare varit flera år både hos Intersport, Naturkompaniet och Stadium outlet och på så vis samlat på sig gott om erfarenhet från branschen.

 

Hi-sport kommer åt de låga priserna genom volyminköp samt att köpa upp restpartier från de stora sportleverantörerna. Det finns alltid ett stort och attraktivt utbud som inte kostar så mycket att köpa in men ändå har de rätta detaljerna.

 

Nu har Hi-sport funnits i 30 år och är därmed Stockholms äldsta outletkedja. Deras största specialitet är fiskehörnan ”med drag”. Tillbehör i mängder till lägsta priserna i en blandning mellan egna varumärken och de stora sportvarumärkena.

– Vi försöker att ha mestadels externa varumärken och gör nu ett ännu större skifte från egenproduktion till att köpa från de kända sportleverantörerna. På vinterhalvåret är vi särskilt duktiga på längd- och alpinsidan där jag anser att vi har de lägsta priserna på marknaden för motionären, avslutar Thomas Collin och blickar nöjt ut över deras stora utbud.

Text: Julia Kimell
Foto: Thomas Collin


 Här är deras webbsida.

 

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras