Spökboll – roligaste bolleken till halloween

spökboll

Spökboll! Du minns kanske bolleken från gympan eller rasterna i skolan? Enkla regler och kul att spela, oavsett ålder. För att inte tala om bra för flåset och utmärkt uppvärmning. Här kommer reglerna, lagom till spöklika halloweentider.

Spökboll – roligaste bolleken till halloween

Spökboll spelas i två lag. Man delar in planen i två halvor och bakom varje planhalva finns en avdelning för spöken från det motsatta laget. Planen är alltså delat i fyra delar. Två stora delar för ”levande” och två små för ”spöken”.

Varje lag utser ett spöka att stå bakom motståndarna. Anledningen är att någon behövs för att ta bollarna som hamnar i spökzonerna. För rättvisans skull får dessa två sedan ”återuppstå” igen så fort någon annan blivit spöke och ersätter dem. Resten av laget är ”levande” och står i sina respektive zoner.

Oftast används en boll i början. Man får bara befinna sig i och plocka upp bollar från den zon man tillhör.

En spelare bränns (och blir spöke) då den blir träffad av boll som en ur motståndarlaget kastat (normalt endast om bollen träffar kroppen utan att ha studsat före träffen, huvud, händer och armar hör till kroppsdelar som av vissa anses fria och där kan man ej bli bränd). Då blir hon/han spöke och ställer sig i spökavdelningen bakom motståndarna.

Spelet är slut när alla spelare i det ena laget har blivit spöken. Det andra laget har då vunnit.

Foto: Abilica Active

Greppvänliga bollar, Abilica FoamBall, passande för spökboll hittar du här hos Abilica för 99 kr.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.