Sotad salama lax med glasnudlar och mangosalsa

Bjud på fräsch och läcker sotad salama lax med glasnudlar och mangosalsa. Härligt somrig rätt, men uppskattad året om tack vare sin kompletta smakkombination.

Njut av fräsch salama lax samtidigt som du tillgodoser kroppens behov av hälsosamt omega-3-fett. Här hittar du ett recept som både är festligt för ögat, gott och fullt av nyttigheter.

Sotad salama lax med glasnudlar och mangosalsa

Ingredienser:

  • Glasnudlar
  • Lime
  • Salama lax / kallrökt lax
  • Mangosalsa 4 port
  • 1 stor mogen mango
  • 2–3 röda paprikor
  • 20 cm slangurka
  • 1 rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 Lime
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här:

  1. Nudlar: Koka eller fritera torra okokta glasnudlar i 170-180°C varm olja. Efter 5–15 sekunder sväller de upp till krispiga nystan. Ta inte för mycket i taget och dra isär nudlarna.
  2. Mangosalsa: Skär mango, paprika, rödlök, chili och gurka till salsan i små tärningar och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt rivet skal och saft från lime med olivolja och vinäger, tillsätt koriander i önskad mängd. Blanda försiktigt och låt stå i minst 30 min före servering.
  4. Limesyrad och sotad salma lax: Lägg laxen i plastpåse och tillsätt rejält med nypressad limejuise, massera in juicen genom att gnugga påsen. Förslut påsen och lägg den i kylen ca 1 timme. Vänd och gnugga påsen några gånger.
  5. Lägg laxen på ett fat och bränn hastigt av den runt om med en brännare. Har du ingen brännare så kan du hastigt vända runt laxen i en het torr stekpanna.

Recept: Arnes Mat

Foto: Derin Sunneson

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Sotad salama lax med glasnudlar och mangosalsa

Tag lax, salama lax
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg