Solkysst idag, men åldrad i morgon? Så tar du hand om huden efter sommarens sol och salt

Sommaren har varit fantastisk på många sätt, men efter stark sol och saltvatten som torkar ut så behöver vi ta hand om vårt skinn igen. Annica Englund är make up artist och är här för att dela med sig av sina bästa skönhetsknep efter sommaren.

Hur hjälper jag min torra hy tillbaka efter sommarens sol och bad?

I förebyggande syfte så se till att använda en SPF som tillför fukt till huden. Det kan vara smart att ha med en lite facemist till stranden för att återfukta huden mellan doppen. En facemist är för övrigt också guld för den som jobbar framför en dator. Gärna antioxidantberikad och med A- och E-vitamin då det även skyddar mot skärmens blå strålning.

Ge din hud en riktig kur genom att peela hela kroppen och smörj in med en återfuktande kräm. För vårt känsliga ansikte kan du använda en face mask en gång i veckan för att hålla huden ren och fräsch. Du kan till och med köra en liten kur och sova med en återfuktande ansiktsmask och skölja av den först morgonen efter. Men se till att du har en handduk på huvudkudden.

Glöm inte bort att en Brun-utan-sol är din bästa vän. Då kan du kompensera en högre SPF i ansiktet och fortfarande se brun och fräsch ut. Det är ett bra knep året om, för visst känns det lite tråkigt när sommarens bruna ben nästan sköljs av i duschen.

Hur får jag sminket att hålla när jag svettas?

Under varma dagar räcker en bb-cream långt. Cremeprodukter är det smidigaste att använda sig av just för att de klarar av om man börjar svettas och de är också mer återfuktande än en vanlig foundation. Det är ett bra sätt för att hålla ansiktet återfuktat samtidigt som man vill se lite sminkad ut till jobbet.

 

Annica Englund är utbildad Make up artist och PT. Du finner fler av hennes skönhetsråd på bloggen annicaenglund.se

 

 

ta hand om huden

Här hittar du alla produkter

  • BB-creme: 24h återfuktning med SPF 15 skyddar mot UVA och UVB-strålar, förbättrar hudstrukturen, skyddar mot fria radikaler, jämnar ut hudtonen och ger en jämn och fin lyster
  • Facemist: Skapar en skyddande hinna utanpå huden som skyddar dig mot miljöföroreningar, fria radikaler, UV-strålning, cigarettrök och andra stresspåslag från omgivningen.
  • Peeling: Mild men samtidigt effektiv och doftar underbart. Huden får en fin lyster och blir supermjuk.
  • Solskydd: Lätt, skön och oljefri – och dessutom helt vegansk. Lugnar en stressad hud. SPF 30 som skyddar mot UV-strålning, IR-strålning och luftföroreningar.
  • Brun-utan-sol: Ger en naturlig färg utan ränder. Perfekt när man känner sig lite blek men inte vill att det ska se för onaturligt ut.

Fina Mig är en personlig e-handel med förstklassig service. Vi erbjuder professionella och högkvalitativa hudvårds- och skönhetsprodukter noga utvalda av våra hudterapeuter. Vi garanterar alltid äkta produkter som auktoriserad återförsäljare. Hos finamig.se handlar du alltid säkert med snabba leveranser. Paketen packas omsorgsfullt eftersom vi vill att det ska vara en upplevelse hela vägen att handla på finamig.se.

ta hand om huden


 

Av: Alice Kleiva

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.