Sök senast 15/1: Är du Sporthälsas nya chef- och webbredaktör?

Sök senast 15/1: Är du Sporthälsas nya chef- och webbredaktör?

Nu söker vi någon som är genuint intresserad av träning, kost och hälsa – och att kommunicera ut detta både i tidning och i sociala medier! Vill du vara med i utvecklingen av en snabbväxande och nytänkande hälsotidning har du stor chans att bli nästa chef- och webbredaktör.

Global Times Group AB är ett litet och ovanligt passionerat företag som nu söker en webb- och chefredaktör till webbforumet och tidningen Sporthälsa, som ges ut tillsammans med Dagens Nyheter. Global Times Group AB är ett växande och ständigt nytänkande förlag som jobbar med olika tidnings- och webbproduktioner inom mat och vin, skidåkning samt hälsa och välmående. Eftersom vår nuvarande chefredaktör går vidare mot nya utmaningar söker vi en ersättare med spetskompetens inom webb- och tidningsjournalistik samt sociala medier.

Tidningen Sporthälsa är i dag Sveriges största renodlade hälsotidning med syfte att inspirera 268 000 potentiella läsare till att lära sig mer om träning, kost, hälsa och skönhet. Vi ger ut 6 nummer per år och arrangerar i samband med det event för att inspirera läsarna till en hälsosam och aktiv livsstil. Vi har också löpgruppen ”Sporthälsa runclub” som vill locka fler stockholmare att komma sig ut i friska luften.

Som webb- och chefredaktör har du tillsammans med säljare och en grafisk formgivare ett stort ansvar över den färdiga produkten. Vi förväntar oss att vår redaktör tar ett helhetsgrepp om både print och webb, samt brinner för att vidareutveckla produkten. I dagsläget har vi över 30 000 gillare på Facebook och strax över 3 000 följare på Instagram – siffror som ständigt växer. Vi har också ett 20-tal bloggare som chefredaktören presenterar de senaste analyserna till, och nyrekryterar löpande. De 5 mest lästa bloggarna får varje månad dela på en bloggannonssumma. 

Vi söker dig som har:

– 3 års erfarenhet av webb- och tidningsjournalistik samt sociala medier.

– Intresse och kunskap kring träning, hälsa, kost och skönhet.

– Erfarenhet av leverans mot deadline. Förståelse för att arbetstoppar uppstår.

– Lätt att etablera kontakt med människor via både skrift, telefon och öga mot öga.

– Passion

– Yrkesstolthet.

– Drivkraften att gå i bräschen för Sveriges största digitala mötesplats för hälsa och träning.

Vidare tror vi att du är pratglad, positiv, kreativ och lyhörd. Du är en fena på att hantera flertalet arbetsuppgifter och trivs med att arbeta snabbt, både självständigt och i team. Du taggar till inför deadline men ser samtidigt till att hålla igång trafiken på sajten.

Du sitter i våra lokaler på Södermalm tillsammans med systertidningarna Vinsiders och Matchdax/Skidinfos chefredaktörer, ekonomiansvarig, grafiska formgivaren och ett gäng resultatinriktade säljare.

Vill du bli en del av vårt team och göra en stor insats i utvecklingen av Sveriges mest snabbväxande och nytänkande hälsotidning och samtidigt bygga ditt eget namn inom branschen? Skicka din ansökan till vd Oskar Lindholm, oskar.lindholm@sporthalsa.se och chefredaktör Julia Kimell, senast 15 januari!
Uppge gärna löneanspråk.

Ort: Stockholm.
Lön: Enligt överenskommelse.
Uppdraget startar: Mars 2017.

Kontaktpersoner:
Oskar Lindholm, rekryteringsansvarig,
oskar.lindholm@sporthalsa.se

Julia Kimell, chefredaktör,
julia.kimell@sporthalsa.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.