Sockerfria nyheter med extra protein och D-vitamin

Sockerfria nyheter med extra protein och D-vitamin

För den som älskar kvarg – utan tillsatt socker, väntar spännande nyheter i mejerihyllan. Nu har Skånemejerier lanserat LC+, en sockerfri serie med mjölk, drickkvarg och yoghurtkvarg med extra protein och D-vitamin.

Att socker inte är hälsosamt är knappast någon nyhet. Flera läkare varnar för att socker är lika farligt och beroendeframkallande som tobak och enligt en ny svensk studie kan ett högt blodsocker leda till en rad sjukdomar såsom övervikt, typ 2 diabetes, inflammationer, hjärt-kärlsjukdomar och till och med cancer. Genom att minska sitt intag av socker och öka sitt intag av D-vitamin menar läkaren och föreläsaren Nils Simonson att man till och med kan addera upp till 16 friska år till sitt liv.

Sockerfria nyheter
Allt fler väljer att minska på sockret och för den som vill äta och dricka sockerfritt lanserar nu Skånemejerier LC+. I det nya sortimentet ingår mellanmjölk, lättmjölk, drickkvarg och yoghurtkvarg. Produkterna är gjorda på svensk mjölk utan tillsatt socker, berikade med extra protein och D-vitamin. Hela sortimentet är dessutom laktosfritt vilket gör att produkterna har ett naturligt lägre innehåll av mjölksocker och kolhydrater.

– Vi vill kunna erbjuda vår konsument riktigt goda produkter som innehåller allt de behöver för att må bra och vara fyllda av energi. Men utan att vara oroliga för att de får i sig för mycket socker, säger Anette Nordgaard, marknadschef på Skånemejerier.

 

sites/default/files/drickkvarg.jpgDrickkvargen finns i smakerna grantäpple/havtorn, vattenmelon/granatäpple, blåbär/acai


sites/default/files/kvargyoghurt.jpg

Yoghurtkvargen finns i smakerna ananas/kokos, citron, vanilj, jordgubb/lime

 

 

Vad tycker ni om produkterna? Diskutera gärna på vår facebook!

 

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras