Lär dig baka en läcker raw limepaj med perfekt mix mellan syrligt och sött – utan vitt socker. Här hittar du både recept och instruktionsfilm.
Fira med en fräsch, raw limepaj – full av hälsosamma ingredienser från naturens skafferi. Här bjuder konditorn, hälsocoachen och populära bloggaren Martina ”Skippa sockret” Norling både på recept och visar hur du gör.
Läcker raw limepaj
Ingredienser botten:
- 2,5 dl valfria nötter
- 2 dl kokosflingor
- 10 st dadlar
- 1 nypa salt
Ingredienser fyllning:
- 2 st mogna avokados
- 1,5 dl limejuice + lite rivet skal
- 1 dl agavesirap
- 0,5 dl kokosgrädde
- 1,5 dl kokosolja
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Börja med att mixa nötter, kokos och salt till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan dadlarna och mixa igen till en massa, tillsätt lite vatten om det behövs.
- Klä formens botten med ett bakplåtspapper och smörj kanten med kokosolja. Tryck sedan ut degen jämnt på botten och ställ i kylen medan du gör fyllningen.
- Smält kokosoljan varsamt i ett vattenbad och ställ åt sidan så länge.
- Mixa nu avokado, limejuice, limeskal, agavesirap, kokosgrädde och salt till en slät smet. Tillsätt sedan kokosoljan och mixa igen.
- Ta fram formen ur kylen och häll i smeten. Plasta pajen och låt stå i frysen i cirka 2 timmar.
- Tina pajen, skär upp i bitar och servera!
Fler förslag på sockerfria godsaker
Recept: Martina Norling
Film och foto: Derin Ivgen
Raw limepaj
Ingredienser
- 2 dl kokosflingor
- 10 st dadlar
- 1 nypa salt
- 2 st mogna avokados
- 1,5 dl limejuice + lite rivet skal
- 1 dl agavesirap
- 0,5 dl kokosgrädde
- 1,5 dl kokosolja
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Börja med att mixa nötter, kokos och salt till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan dadlarna och mixa igen till en massa, tillsätt lite vatten om det behövs.
- Klä formens botten med ett bakplåtspapper och smörj kanten med kokosolja. Tryck sedan ut degen jämnt på botten och ställ i kylen medan du gör fyllningen.
- Smält kokosoljan varsamt i ett vattenbad och ställ åt sidan så länge.
- Mixa nu avokado, limejuice, limeskal, agavesirap, kokosgrädde och salt till en slät smet. Tillsätt sedan kokosoljan och mixa igen.
- Ta fram formen ur kylen och häll i smeten. Plasta pajen och låt stå i frysen i cirka 2 timmar.
- Tina pajen, skär upp i bitar och servera!