Sommarens fräschaste glass gör du snabbt och lätt av enbart 3 naturligt goda ingredienser. Prova vårt recept på sockerfri jordgubbssorbet, en garanterad smaksuccé.
En sockerfri jordgubbssorbet ger både svalka och njutning i sommarvärmen. Ja även vintertid med bären du fryste in från säsongens skörd, eller köpt i din närmaste mataffär. Dessutom känns det extra bra när du kan njuta av god sorbet av enbart naturligt hälsosamma ingredienser, eller hur? En bra magkänsla, både mentalt och fysiskt. Ytterligare plus är att den även passar dig som är vegan, gluten- eller laktosintolerant, samt går blixtsnabbt att göra.
Sockerfri jordgubbssorbet
Ingredienser 2-4 portioner:
- 0,5 dl kokosmjölk (tjocka krämen)
- 5 dl frysta jordgubbar
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
- Låt jordgubbarna tina lite så de går att mixa.
- Lägg frysta jordgubbar, kokosmjölk och vaniljpulver i en mixer.
- Mixa till en jämn och len konsistens.
- Servera omedelbart. Njut!
Sockerfri jordgubbssorbet – supersmarrig av enbart 3 ingredienser
Ingredienser
- 0,5 dl kokosmjölk tjocka krämen, alt. kokosgrädde
- 5 dl frysta jordgubbar
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Låt jordgubbarna tina lite. Lägg dem, kokosmjölk och vaniljpulver i en mixer.
- Mixa till en jämn och len konsistens. Servera omedelbart.
Perfekt att bjuda någon du tycker om på, såväl den som inte tål gluten, laktos, som vill minimera sitt sockerintag – men som älskar krämig sorbet. Friskt och svalkande, samtidigt som jordgubbarna fyller dig med både vitaminer, järn och vätska.