Sockerfri hasselnötsfudge av 3 ingredienser – recept av Martina

sockerfri hasselnötsfudge

Till julgodis eller när som helst sötsuget slår in – rör ihop sockerfri hasselnötsfudge och du är i himmelriket. Här hittar du ett busenkelt recept med enbart tre ingredienser från Martina ”Skippa sockret” Norling.

Många gånger är det enklaste det godaste. Detta gäller även bakverk och godis, något som vår fantastiska bloggare Martina Norling tagit fasta på. Här hittar du hennes recept på sockerfri hasselnötsfudge som du bara måste prova!

Sockerfri hasselnötsfudge av Martina

Ingredienser:

  • 2 dl sockerfri hasselnötskräm
  • 1 dl kokosolja
  • Rostade hasselnötter till dekor (valfritt)

Gör så här:

  1. Mät upp hasselnötskräm och kokosoljan i en värmetålig bunke. Smält försiktigt i micron.
  2. Blanda runt ordentligt.
  3. Fyll nu upp chokladsmeten i valfria formar alternativt en större form (lägg då plastfolie eller bakplåtspapper i botten).
  4. Toppa med hackade hasselnötter och ställ in i kylen och låt stelna.
  5. Skär eventuellt upp i bitar om du inte använt några formar. Förvara sen din fudge i en burk med lock i kylskåpet.

fudge_martina3 - Sockerfri hasselnötsfudge

Recept: Martina Norling som du är välkommen att följa i bloggen Skippa Sockret för fler läckra recept.

Foton: Derin Sunneson, SportHälsas AD och även bloggare som du är välkommen att följa här.

sockerfri hasselnötsfudge
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Sockerfri hasselnötsfudge av Martina

Måltid Efterrätt
Tag hasselnötsfudge, julgodis, sockerfri fudge, sockerfri hasselnötsfudge, sockerfritt julgodis
Specialkost Äggfritt, Glutenfritt, Laktosfritt, LCHF, Veganskt, Vegetariskt
Tillfälle Jul

Ingredienser

  • 2 dl sockerfri hasselnötskräm
  • 1 dl kokosolja
  • 0,5 dl rostade hasselnötter Till dekor. Kan uteslutas.

Instruktioner

  • Mät upp hasselnötskräm och kokosoljan i en värmetålig bunke. Smält försiktigt i micron.
  • Blanda runt ordentligt.
  • Fyll nu upp chokladsmeten i valfria formar alternativt en större form (lägg då plastfolie eller bakplåtspapper i botten).
  • Toppa med hackade hasselnötter och ställ in i kylen och låt stelna.
  • Skär eventuellt upp i bitar om du inte använt några formar. Förvara sen din fudge i en burk med lock i kylskåpet.
Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.