Till julgodis eller när som helst sötsuget slår in – rör ihop sockerfri hasselnötsfudge och du är i himmelriket. Här hittar du ett busenkelt recept med enbart tre ingredienser från Martina ”Skippa sockret” Norling.
Många gånger är det enklaste det godaste. Detta gäller även bakverk och godis, något som vår fantastiska bloggare Martina Norling tagit fasta på. Här hittar du hennes recept på sockerfri hasselnötsfudge som du bara måste prova!
Sockerfri hasselnötsfudge av Martina
Ingredienser:
- 2 dl sockerfri hasselnötskräm
- 1 dl kokosolja
- Rostade hasselnötter till dekor (valfritt)
Gör så här:
- Mät upp hasselnötskräm och kokosoljan i en värmetålig bunke. Smält försiktigt i micron.
- Blanda runt ordentligt.
- Fyll nu upp chokladsmeten i valfria formar alternativt en större form (lägg då plastfolie eller bakplåtspapper i botten).
- Toppa med hackade hasselnötter och ställ in i kylen och låt stelna.
- Skär eventuellt upp i bitar om du inte använt några formar. Förvara sen din fudge i en burk med lock i kylskåpet.
Recept: Martina Norling som du är välkommen att följa i bloggen Skippa Sockret för fler läckra recept.
Foton: Derin Sunneson, SportHälsas AD och även bloggare som du är välkommen att följa här.
Sockerfri hasselnötsfudge av Martina
Ingredienser
- 2 dl sockerfri hasselnötskräm
- 1 dl kokosolja
- 0,5 dl rostade hasselnötter Till dekor. Kan uteslutas.
Instruktioner
- Mät upp hasselnötskräm och kokosoljan i en värmetålig bunke. Smält försiktigt i micron.
- Blanda runt ordentligt.
- Fyll nu upp chokladsmeten i valfria formar alternativt en större form (lägg då plastfolie eller bakplåtspapper i botten).
- Toppa med hackade hasselnötter och ställ in i kylen och låt stelna.
- Skär eventuellt upp i bitar om du inte använt några formar. Förvara sen din fudge i en burk med lock i kylskåpet.