Ingen helg utan Hannas frestelser! Veckans recept är för att göra raw snickersrutor som varken behöver ugn eller speciella bagarskills. Lika lättfixade som läckra!
Raw snickersrutor
Ingredienser botten:
– 200 gram dadlar (Tips! Hanna använder alltid medjooldadlar i sina recept för att hon tycker de fungerar bäst. Det går dock att använda andra dadlar också)
– 40 gram havregryn
– 20 gram solrosfrön (går att byta ut mot nötter, exempelvis cashew)
– 20 gram riven kokos
– 1 nypa salt
– 1 nypa vaniljpulver
Gör så här: Mixa alla ingredienser och tryck ner i en form. Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
Ingredienser övre lagret:
– 300 gram medjooldadlar
– 75 gram jordnötssmör
– 1 nypa vaniljpulver
Gör så här: Mixa alla ingredienser och bre på botten. Ställ in i frysen i ca 30 minuter. Ta ut och skär i rutor. Ringla mörk choklad över, alternativt doppa i mörk choklad.
Förvara i frys eller kyl och ta fram för njutning!
Recept och foto: Hanna Sundell.
Följ gärna Hanna´s kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen.