Smartare yoga med Flowlifes nyheter

Innehåller reklam för Flolife

Gör din yoga smartare, bekvämare och effektivare med de här nyheterna från Flowlife.

Du kanske främst kopplar ihop det svenska succéföretaget Flowlife med  smarta träningsredskap och innovativa massageprodukter. Men nu har de gett sig in i ännu en del av träningsvärlden: yoga. Och produkterna är såklart snyggare, smartare och mer  genomtänkta än någonsin.

Det menar vår bloggare Sara ”Fitnessfeministen” som har testat alla nyheterna. Du kan snart läsa mer om vad hon tycker, men först ska vi gå igenom den gemensamma nämnaren mellan alla deras yoga-produkter: materialet naturkork.

Fördelar med naturkork

Att det är tillverkat i naturkork är nämligen en stor fördel, eftersom det ett miljövänligt material som passar extra bra för yoga och träning. Det är nämligen antibakteriellt och i princip ogenomträngligt för vätska, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för att produkterna ska förstöras om du svettas på dem eller tvättar dem.

Naturkork ger också ett optimalt grepp och är stötdämpande. Det betyder att du lättare kommer håller dig stabil och kan öva upp balansen, samtidigt som det känns mer bekvämt att göra de olika övningarna och positionerna på det. Här kan du läsa om ännu fler fördelar.

Sporthälsa yogar med Flowlife

Enligt vissa är jag kanske inte rätt person att genomföra testet. Jag har ägnat betydligt mer tid åt att lyfta tungt än att gå på yogaklasser. Men det känns lite som målet med Flowlifes yoga-kollektion – att alla ska kunna använda dem för att öka rörligheten och bli rörligare.

Flowlife yoga blockYogablock

Först ut i testet är yogablocket. Det ser inte mycket ut för världen, men låt inte skenet bedra er. För det rektangulära blocket har betydligt fler fördelar än du förmodligen tror. Det märkte jag inte minst när jag försökte mig på positioner jag egentligen visste att jag inte hade tillräcklig rörlighet för.

Det här blocket fungerar nämligen som ett stöd – ja, som en förlängning av kroppen helt enkelt. Når du inte ända ner till golvet med händerna? Placera dem istället på blocket, så kommer du känna dig betydligt mer stabil än om du bara hänger rakt ner.

Är du en erfaren yogi som snarare behöver mer utmaningar? Även för dig passar blocket perfekt. Den rektangulära formen gör att du enkelt kan välja hur hög den ska vara, och du kan både ha nytta av den för att förenkla och försvåra positioner.

▶︎ Klicka här för att läsa mer och köpa Yoga Block!

Flowlife yoga matYogamat

Även deras yogamatta (som du just nu kan köpa i ett paketpris tillsammans med ovan nämnda blocket här) gjorde mig riktigt imponerad. Jag som har trott att alla yogamattor är ungefär likadana insåg snabbt att jag hade fel. Till exempel kändes övningar som vanligtvis är vingliga plötsligt stabila att genomföra.

För att inte tala om hur enkelt det var att få till ett bra grepp, oavsett hur svettig eller trött jag än var. Det beror inte minst på materialet på mattan. Med en underdel av naturgummi och överdel av naturkork får mattan en tyngd som bidrar till just extra stabilitet och grepp.

▶︎ Klicka här för att läsa mer och köpa Yogamat!

Yoga Flowlife rollerRoller

Flowlifes yoga-produkter innehåller som sagt allt för dig som behöver bli mer rörlig – och därför självklart även en roller så att du kan rulla dig mjuk och skön. Den påminner alltså till stor del om en vanlig skumrulle, och kan användas för hela kroppen.

Den stora skillnaden är att den håller formen och är precis lagom hård för att öka blodcirkulationen och förbättra rörligheten. Ägna lite tid med den efter arbetsdagen, och fokusera på områden som ömmar lite extra, så kommer du sannolikt snart märka skillnad.

▶︎ Klicka här för att läsa mer och köpa Roller!

Peanut Ball

Om du däremot har specifika områden eller triggerpunkter, speciellt i ryggen, som du vill behandla är det här ett perfekt alternativ. Det är nämligen en jordnötsformad massageboll,som är extra effektiv längs med ryggraden, som många har problem med.

Formen gör att den masserar vid sidorna istället för mitt på ryggraden, vilket ökar chansen att komma åt rätt punkter utan risk för skador. På så sätt undviker nämligen den direkta benstrukturen. Och jag kan tipsa om att det är riktigt skönt att rulla den under foten och få fotmasssge – efter yogaklassen eller kanske i tv-soffan…

▶︎ Klicka här för att läsa mer och köpa Peanut Ball!

Trigger Ball

Sist men inte minst testade jag deras kanske mest effektiva nyhet, trots den lilla storleken. Det kan verka som att det är en helt vanlig boll. Men sanningen är att den kan göra underverk om du når rätt punkter – och chansen för att du kommer åt de där ömmande triggerpunkterna ökar med just den här.

Tack vare storleken kan du använda den precis överallt på kroppen, och nå de där punkterna som orsakar extra mycket smärta och obehag. Det betyder också att du kan komma ännu djupare än vanligt, och bli av med triggerpunkterna en gång för alla.

Känner du dig riktigt stel? Passa på att köpa det här kitet bestående av Trigger Ball, Peanut Ball och Roller som vi nämnde ovan.

▶︎ Klicka här för att läsa mer och köpa Trigger Ball!

Omdömet

Flowlife har ännu en gång lyckats förnya en del av tränings- och hälsovärlden, så att den känns modern, kul och lättillgänglig. Och ärligt talat: den snygga designen gör att jag gärna ”glömmer” plocka undan produkterna.

Jag rekommenderar därför produkterna starkt både till dig som är en erfaren yogi och till dig som mest vill bli lite rörligare.

Läs mer

▶︎ Klicka här för att läsa mer och köpa Flowlifes nya yoga-produkter! 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.