Smarta matlådor som fixar formen

matlådor

Efter en rekordlång sommar är det lätt att träningen hamnat på hyllan och formen känns ur balans. SportHälsa fick tips om kostrådgivaren Ola Lauritzsons smarta matlådor som hittills hjälpt tiotusentals personer att hitta tillbaka till sin må-bra-vikt, utan osunda genvägar. Vi bestämde oss för att se hur de funkar.

Ola Lauritzson var en av huvudpersonerna bakom den tidigare så uppmärksammade GI-metoden. Hans böcker gjorde succé och lärde svenska folket vikten av att hålla koll på socker och snabba kolhydrater i kosten.

”Jag gick själv ner mycket i vikt när jag lärde mig hur kroppen fungerar och förstod att det inte bara är fett och kalorier som är viktigt utan även socker och raffinerade kolhydrater”, berättar Ola Lauritzson.

Sockersuget försvann

Viktframgångarna ledde till ett flertal bästsäljande böcker och några år senare bestämde han sig för att gå ett steg längre – genom att leverera nyttiga luncher och middagar direkt hem till kunderna med tjänsten GI-boxen.

”Våra näringsberäknade maträtter är optimerade utifrån protein, naturliga fetter och nyttiga kolhydrater. Enkelheten gör det nästan omöjligt att misslyckas, särskilt som maten kombineras med dagliga coachingmejl som hjälper dig att hitta rätt motivation för att göra en livsstilsförändring”, förklarar Ola Lauritzson.

Mat lagad från grunden

GI-boxen levererar varje vecka tusentals färdiglagade middagar i StorStockholm, Göteborgsområdet och Skåne. Man kan välja mellan 10, 20 eller 40 måltider som kommer i smarta portionsförpackningar. Maten är fryst för att öka hållbarheten och näringsinnehållet.

”Du värmer maten i mikro 6-7 minuter, sen är det bara att äta och njuta. Många tar med en GI-box som matlåda till jobbet, men de passar lika bra efter träning eller till tonårsbarnen. Det är nyttig mat, lagad från grunden utan socker eller tillsatser”, säger Ola Lauritzson.

Beställ dina matlådor direkt på nätet

”Jag vill att GI-boxen ska vara för alla. Därför har vi kapat onödiga mellanhänder för att hålla nere priset, beställningar görs direkt vi vår hemsida på giboxen.se. Väljer man vårt största paket är priset bara 49,9 kronor per middag, inklusive hemleverans, coaching och träningsprogram”, säger Ola Lauritzson.

SportHälsas betyg

Efter att ha tuggat oss igenom GI-boxen maträtter är vi positivt överraskade. Maten är smakrik och mättande. Bland redaktionens favoriter finns den Indiska Linsgrytan, den Chicken Red Curry och Laxburgarna.

Vilken är din favorit? Läs mer på www.giboxen.se och prova.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.