Smarta knep som gör dig pigg hela dagen

Smarta knep som gör dig pigg hela dagen

Trötthet och bristande energi är de perfekta förutsättningarna för att dåliga vanor ska börja gro. Enklaste sättet att bli av med de dåliga vanorna är att lägga till ett gäng bra vanor. Julia Fors och Sofi Fahrman ger i sin hälsobok Superlicious, fem goda vanor som fyller kroppen med sköna må-bra-känslor.

1. Börja varje dag med en powerfrukost
Man har sett att frukostätare bara genom att de äter frukost gör hälsosammare matval resten av dagen.

2. Uppskatta de små sakerna
Att uppskatta och känna tacksamhet för saker i sin egen vardag är ett av de allra enklaste och mest effektiva knepen för att faktiskt höja sin livskvalité. Kanske något så enkelt men härligt som att gå och lägga sig i en säng med nybäddade lakan, energin till att träna, en kram, eller dagens första kaffe.

3. Stretcha ut
Något så lite som en skön bakåtstretch framför datorn varje timme eller en sidotwist i sängen varje morgonen innan du går upp mjukar upp en stel kropp och löser upp blockeringar.

4. Snack o clock!
Hemligheten för att parera blodsockerdippar på för och eftermiddagarna stavas: Mellanmål. Gör det inte krångligt för dig. En smoothie, frukt och en handfull nötter håller dig på hälsobanan hela dagen.

5. Vårda vänskapen
Att nära och goda vänner är lika viktigt för hälsan som mat, söm och träning. Men krävs det månadslånga planeringar för att få till en tjejmiddag? Föreslå en ny rutin med en middag som du och dina vänner turas om att anordna varannan vecka eller varför inte en stående frukostdejt på ett mysigt café.

Tipsen kommer från Superlicious! Balans och toppform inifrån och ut, författad av Julia Fors och Sofi Fahrman.

sites/default/files/superlicious.jpeg

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras