Glass som maxar hälsan lika mycket som den ger dig njutning – visst låter det super? Just det är också syftet med superfood. Att ge kroppen en liten extra boost näring. Här i form av en god och hälsosam raw avocadoglass.
Avokado är fullt av nyttiga fetter och en perfekt bas för nice cream. Avokado har en ganska neutral smak men fettet höjer smakerna på övriga ingredienser. Svarta vinbär är syrliga och har antiinflammatoriska egenskaper. Tillsammans blir det en fräsch, hälsosam och förvånansvärt god avokadoglass. Enkel att göra dessutom och smaken väljer du själv.
Raw avocadoglass
- 2 st avokado
- 225 g frysta svarta vinbär eller körsbär
- 2 msk lönnsirap
Topping:
- 2 msk frysta eller färska svarta vinbär
- 2 msk bipollen (ev. yacon- eller lönnsirap)
Gör så här:
- Mixa avokado, frysta bär och sirap till en krämig glass.
- Servera i skålar och toppa med frysta svarta vinbär, bipollen och eventuellt sirap om du vill ha lite extra sötma.
Recept från boken ”Superfood boost – maxa din hälsa med enkla, snabba mellanmål” av Erica Palmcrants Aziz.
Foto: Bianca Brandon-Cox
Raw avocadoglass
Ingredienser
- 2 st avokado
- 225 g svarta vinbär eller körsbär
- 2 msk lönnsirap
- 2 msk frysta eller färska svarta vinbär till topping
- 2 msk bipollen till topping, ev. yacon- eller lönnsirap
Instruktioner
- Mixa avokado, frysta bär och sirap till en krämig glass.
- Servera i skålar och toppa med frysta svarta vinbär, bipollen och eventuellt sirap om du vill ha lite extra sötma.