Sluta jämföra!

Sluta jämföra!

Vi lever i en värld där flödet av information är oändligt. Där många visar upp sin mest perfekta sida i sociala medier, något vi måste lära oss leva med. Lära oss se igenom. Här ger chefredaktör Anna sin syn på saken med ett exempel på det här med före- och efterbilder.

Vi går en spännande framtid till mötes. Redan idag går kommunikationen via sociala medier och bilder blixtstabbt och blir allt mer självklar. Tittar du omkring dig på bussen är det knappt en enda människa som inte stirrar ner i mobilen, förmodligen på Instagram, Facebook eller Snapchat. Vi kan interagera och ta del av såväl grannens liv som superstjärnan på andra sidan jorden, visst är det häftigt? 

Så länge informationen inte ger dig negativ energi. ”Armar som Madonna, supermat som Fredrik Paulún, smakfulla outfits som Blondinbella och framgång som Zara Larsson”.

Sluta jämföra!


Som exempel tog jag en bild utan/med posering. Det är bara ett par minuter mellan fotona togs, så lång tid det tar för mig att torka håret. 

Ingen har allt, men alla har något. Det du ser i många kanaler, inte alla men många, är de absoluta guldkorna. Som bilden till höger. Bästa selfien av 10, trevligaste middagen, gladaste ungarna, soligaste cykelturen och magrutor i rätt ljus. Allt detta kan vara estetiskt vackert och inspirerande om vi väljer att se det så. Om vi inte förminskar oss själva genom att jämföra. 

Veckans Monday Motivation är en påminnelse: Sträck på dig! Var stolt, se det du har som gör dig glad, att du är du – med dina brister och fel. Det som gör dig unik och älskvärd. Det är den acceptansen som stavas L Y C K A. Inte tusentals like´s i sociala medier. Inspireras av det som ger en skön magkänsla – välj bort resten. Ok?

/Anna

 

Text och foton: Anna Lissjanis

Apropå lurendrejeri och att hitta din egen väg till hälsa vill vi även påminna om vårt gratis läsarevent på tema socker kopplat till hälsa 21 mars kl 18-20.30 på Salming Concept Store i Stockholm. Vi har ett fåtal platser kvar och tycker det vore roligt om du kan komma. Läs mer här. Varmt välkommen!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.