Skydda din hy mot föroreningar – redaktören testar hudvårdsserie från Noxidoxi

noxidoxi

Hjälm när vi cyklar, bälte när vi åker bil och tandkräm mot karies – mycket är självklart att skydda oss med, men hur är det med din hud? Chefredaktör Anna har testat hudvårdsserien Noxidoxi, framtagen för att skydda din hy mot föroreningar. Läs hennes omdöme och ta del av en exklusiv rabattkod.

Söta små flaskor av okänt märke väntade på mitt skrivbord när jag kom till kontoret en morgon. Jag och några kollegor skulle få testa och utvärdera en ny hudvårdserie från franska Noxidoxi – dedikerat åt detox och skyddar mot de föroreningar som huden dagligen möter.

Jag har aldrig haft några direkta hudproblem, mer än lite acne i tonåren, så det här med speciella hudvårdsprodukter är en ny värld för mig. Dock börja åldern sätta sina spår, liksom min vardag många timmar framför datorn och att jag transportcyklar längs några av Stockholm mest trafikerade vägar. Därför kändes det spännande att se vad Noxidoxi´s produkter kunder göra för min hy.

Noxidoxis produkter tillverkas i Frankrike med ingredienser av hög kvalitet, varav minst 90% är av naturligt ursprung. Syftet med produkterna är att ge dig de bästa förutsättningarna för en balanserad, ren och jämn hy med lyster. Att jobba förebyggande, oavsett vilken miljö du vistas i.

Redaktören testar hudvårdsserie från Noxidoxi

Med Noxidoxi tar du hand om huden och motverkar de skadliga effekterna av föroreningar i tre enkla steg::

  1. Rengör
  2. Vårdar
  3. Skyddar

För mig, som använt lite vad som helst hemma i skåpen, tog det ett par dagar innan jag kom in i en rutin att använda de olika produkterna i rätt ordning.

Noxidoxi Detox Cleanser Makeup Remover

Rengöring som tar bort både föroreningar och vattenfast makeup. Den innehåller även C-vitamin som skyddar, olivolja som ger fukt och mandelolja som lugnar och mjukar upp. Pris ca 225 kr.

Annas omdöme: Den kändes fetare än andra rengöringsprodukter jag använt, men sminket gick lätt bort och den torkar inte ut huden. Skön känsla och bra den här årstiden.

Noxidoxi Pollution Detox Scrub & 1 min Mask

Peeling och mask som exfolierar och rengör på djupet. Du kan använda den som en peeling med små silicakorn och som snabbverkande mask med salicylsyra som tightar till huden. Pris ca 250 kr.

Annas omdöme: Super att skrubba bort trötta hudceller och med en mask som bara ska sitta på. Som 4-barnsmamma är min tid begränsad, men 1 minut har jag alltid. Upplever att huden får en fin lyster efter en omgång med den här produkten.

Noxidoxi Pollution Blocker Lightweight Serum

Serum med syfte att förbättra hudens struktur och ge näring på djupet med sina aktiva ingredienser som Papain. Detta både renar och bygger upp. Den innehåller även extrakt från granatäpple, vete som ger fukt och hyaluronsyran. Serumet ska även minska synlighet av porer och skydda hudcellerna. Pris ca 430 kr.

Annas omdöme: Serumet ”sticker” lite på huden och används direkt efter rengöring. Det känns verkligen som att det påverkar huden direkt och lugnar den efter jag tvättat bort sminket. Att porerna minskat har jag inte sett, men behöver kanske användas längre än två veckor för att se större resultat.

Noxidoxi Radiance Booster Detox Cream

Mjukgörande ansiktskräm som skyddar mot föroreningar, stimulerar cellförnyelsen och tillför fukt. Papain rengör porerna och shea mjukar upp fina linjer. Pris ca 420 kr.

Annas omdöme: För det första älskar jag flaskor där du trycker fram en liten klick kräm istället för att pressa på en tub. Och den här produkten är lätt att smörja in, utan att ge någon fet hinna. Efter ett par veckor tycker jag huden känns mjuk och fin, trots kallare utomhus, resor och mycket skärmtid.

Noxidoxi Pollution Protection Lip Care

Ett läppbalsam som återfuktar och mjukar upp. Den reducerar och förebygger även fina linjer, ger fylligare läppar och en väldefinierad läpplinje. Applikatorn masserar huden och förbättrar effekten av den högdoserade och koncentrerade formuleringen. Pris ca 290 kr.

Omdöme: Spännande form med små plasttaggar på applikatorn, för att massera läpparna med. Krämen är också effektiv och för mig räcker det att ha på lite varje morgon och kväll för att undvika torra läppar.

Sammanfattning

Samtliga av Noxidoxis produkter funkar bra för min hy, bevarar fukten och ger fin lyster. Sen kan jag behöva använda dem en längre tid för att se effekt på porer och rynkor, men det är helt klart en hudvårdsserie jag rekommenderar utifrån känsla och hudens utstrålning. Positivt är också att de flesta av Noxidoxis produkter är paraben- och silikonfria.

Rabatt till SportHälsas läsare

Du som läser SportHälsa får 25 % rabatt på alla produkter från Noxidoxi hos lyko.se fram till Black weekend 23/11. Rabattkod: 25lykond

Text, foto och produkttest: Anna Lissjanis

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.