Skydda dig mot influensan – här är våra bästa tips

Influensasäsongen har officiellt börjat, och årets influensa verkar inte vara skonsammare än tidigare år. Virussjukdomen är inte bara jobbig att drabbas av, den är smittsam också. Så hur ska man göra för att inte bli smittad?

På platser med hör smittorisk, som till exempel i kommunaltrafiken, på förskolor, eller på en arbetsplats där man kommer i kontakt med mycket människor dagligen, krävs att man är extra försiktig. Som tur är finns det flera knep att ta till för att hålla sig frisk.

Så skyddar du dig mot influensan

Håll en hygienisk och hälsosam livsstil

Influensaviruset kan smitta redan innan sjukdomssymptomen bryter ut och viruset kan överleva upp till 24 h utanför kroppen. Försiktighetsåtgärder som att tvätta händerna ofta, inte pilla sig i ansiktet, äta hälsosamt och få tillräckligt mycket sömn är av största vikt. Om någon i familjen redan drabbats gäller det att hålla rent, desinfektera badrum och kök samt byta sängkläder.

Håll dig på avstånd

Det kan låta otrevligt, men sociala umgängen och tillställningar bidrar mycket till smittospridning. Förutom att vi kramar om varandra så kan vi dela med oss av bakterier och virus via serveringsfat, presenter, allmänna toalettbesök… Listan kan göras oändlig. Speciellt så här års, när vi gärna samlas till julfester, familjemys och andra inomhusumgängen. Så om någon i sällskapet verkar lite krasslig – håll dig på avstånd och tvätta händerna noga.

Vaccinera dig

Influensaviruset är som sagt otroligt smittsamt och det mest effektiva sättet att skydda sig själv och sina nära och kära mot influensan är att vaccinera sig.  Speciellt för gravida, äldre och de med nedsatt immunförsvar  är det extra viktigt att vaccinera sig varje år. Och vaccinera dig gärna så tidigt som möjligt.

Komplettera vaccinet

Som tur är finns det komplement till vaccinet. Om du inte hunnit vaccinera dig än eller om din vårdcentral har slut på influensavaccin så kan du ändå minska risken för att bli sjuk med hjälp utav receptfria produkter som skyddar kroppen mot infektioner. Vi rekommenderar Medistus Antivirus som är en sugtablett med aktiva och naturliga ingredienser. Den fungerar som en skyddande film i mun och svalg, filmen bildar en naturlig barriär som gör det svårare för virus och bakterier att infektera kroppen.

Medistus Antivirus säljs på apotek och är en smart lösning för dig som inte vill bli sjuk. Sugtabletten verkar direkt och ger dig ett förhöjt skydd mot både virus och bakterier i upp till två timmar. Perfekt innan hämtningen på förskolan, på pendeltåget, julfesten med jobbet, eller när du vistas på platser med en ständig ström av människor.

Förutom att sugtabletten ger ett förhöjt skydd mot infektioner så arbetar den också förebyggande vid första tecken på infektion samt mildrar symptom vid hosta och rethosta. Känner du att det börjar klia i halsen är det alltså dags för en sugtablett.

Medistus Antivirus är ett mekaniskt skydd vilket inte bidrar till någon resistens. Sugtabletten innehåller inga konserveringsmedel och färgämnen, samt är socker-, gluten- och laktosfri.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att om du inte vill bli sjuk under årets influensasäsong gäller följande:

  • Sköt hygienen och lev hälsosamt
  • Håll dig på avstånd från de som redan är sjuka
  • Vaccinera dig mot influensan
  • Komplettera skyddet med Medistus Antivirus som skapar en skyddande barriär i mun och svalg vilket ger dig ett extra försvar och minskar risken för infektioner.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras