“Skoinlägget förändrade mitt liv”

Skoinlägget förändrade mitt liv

En fot är en mycket komplex konstruktion med totalt 26 ben, senor och muskler. Därmed är det inte ovanligt att många har problem med förhårdnader, hallux valgus, ömmande hälar, smärta i fötter, rygg eller nacke. Fötterna hjälper till att fjädra och dämpa varje steg. Med formgjutna skoinlägg kan problemet dock bli löst, så var det för Staffan Malm som tidigare led av ryggsmärtor i flera år.

Erbjudande! Gratis fotanalys

FootFlex bjuder Sporthälsas läsare på en gratis fotanalys. Fotanalysen innehåller konsultation, stabilitet- och rörelseanalys samt skovård. Se till att du ger din kropp bäst möjliga förutsättning. Uppge "Sporthalsa" när du bokar tid. Värde 400 kronor.

Kontakt:
footflex.se
Scheelegatan 11, Stockholm
08 590 701 00
Facebook.com/footflex

– En instabil fot kan leda till slitage av fot, knä, höft, rygg och nacke. Ett formgjutet inlägg ger stöd och avlastning, vilket reducerar många av de problem vi får genom en felaktig kroppsposition. Inlägget minskar och fördelar trycket på hela foten. Kroppen återfår sin naturliga position och belastningen på leder blir så låg som möjligt, berättar Patrick Öberg, grundare av FootFlex.

“Fick ofta ont i ryggen”
En instabil fot gjorde att Staffan Malm led av ryggsmärtor i flera år. Bidragande orsak upptäcktes efter en fotanalys hos FootFlex. I dag är smärtorna borta tack vare unikt sviktande och formgjutna skoinlägg i kompositmaterial.

– I mitt jobb som glasmästare går och står jag större delen av dagen. Jag fick ofta ont i ryggen och när det var dags att gå hem var jag helt slut i kroppen. Sedan jag började använda skoinlägg från Footflex har ryggsmärtorna försvunnit. Glömmer jag att använda inläggen under en dag känns det direkt i ryggen. För min del har inläggen varit ovärderliga. Jag har återfunnit min arbetsglädje och orkar mycket mer, säger Staffan Malm, som använt sina skoinlägg i drygt ett halvår.

Unikt inlägg i kompositmaterial
FootFlex är ett innovativt företag som erbjuder fotanalyser samt tar fram unikt sviktande, personligt anpassade och formgjutna inlägg i kompositmaterial. Oavsett ålder, om du är skadad eller frisk, elitidrottare, vardagsmotionär eller står och går mycket i arbetet behöver kroppen en naturlig avlastning.

– Inlägget gjuts och formas alltid efter dina behov och aktiviteter. Eftersom våra inlägg både är tunna och stabila är de enkla att förflytta mellan olika typer av skor. Genom inläggen ger du dig själv bästa möjliga förutsättning för att undvika skador eller för att rehabilitera en skada, säger Patrick Öberg.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras